Bakkehuset: Stjerneparade til lørdagens frokostjazz

Bakkehuset glæder sig til at at præsentere en hel række af topmusikere til næste arrangement

Udgivet:29. oktober 2021, 12.05

Læsetid:2 minutter

Burich-L’Etienne- Vappie. Foto: Privat Foto

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

IKAST Der er dækket op til en perlerække af musikalske oplevelser i Bakkehuset lørdag 6. november når nogle af jazzens dygtigste musikere er klar fra scenekanten.

Finn Burich har mange gange gæstet Bakkehuset med sit ”International New Orleans Jazzband” og med stor succes.

6. november bliver noget helt specielt, idet han stiller op med en række stjernemusikere til en frokostjazz ud over det sædvanlige. Det vil blive en dag med swing, blues og caribisk inspireret musik leveret af musikere fra øverste hylde.

Don Vappie. Foto: Privat Foto

Topnavnet er – uden at forklejne de andre – Don Vappie på banjo, guitar og vokal. Han er født og opvokset i New Orleans, og anses for at være den førende og mest originale banjospiller i New Orleans i dag. Anmeldere siger om ham: ”En formidabel musiker af en type, som vist kun udklækkes i New Orleans. Don Vappies måde at behandle en banjo på skaber en sand fryd i hele kroppen.”

Thomas L’Etienne

Lige så kendt er Thomas l’Etienne på clarinet og tenorsax. Han har i flere omgange opholdt sig i New Orleans og er en stor dyrker af den caribiske musik. Han har turneret rundt i Europa med sin kone Lillian Bouttè og også optrådt flere gange i Bakkehuset.

Harry Kanters Foto: Privat Foto

På piano finder vi Harry Kanters fra Holland, en meget efterspurgt pianist, som mestrer mange forskellige stilarter. Endelig er der på trommer Frederik Van den Berghe fra Belgien, som har turneret med bluesband overalt i verden.

Frederik Van den Berghe. Foto: Privat Foto

Denne internationale cocktail med Finn Burich i spidsen borger for en frokostjazz med det mest imponerende jazzband i Bakkehusets historie.