Tintin kommer til gudstjeneste i Tulstrup

Udgivet:02. juni 2022, 11.56

Læsetid:1 minut

Kent Kjær. Foto: Privat Foto

KIRKE Den traditionelle friluftsgudstjeneste 2. pinsedag sender en belgisk tegneseriehelt på jagt i Bibelens mysterier.

Kirkerne i den gamle Ikast Kommune har tradition for at samles til friluftsgudstjeneste 2. pinsedag. Sådan bliver det også i år, menighederne fra Bording, Engesvang, Christianshede, Ikast, Isenvad, Faurholt og Fonnesbæk sogne samles ved sportspladsen i Tulstrup.

I år kommer traditionen dog også til at byde på fornyelse, for sognepræsterne Morten Meiner og Kent Kjær Andersen inddrager den belgiske tegneseriefigur Tintin i friluftsgudstjenesten, der har fået overskriften ”Tintin og mysteriet om livets brød”.

- Morten og jeg er begge vilde med Tintin, så vi har valgt at tage udgangspunkt i Tintin og sende ham på opdagelse i bibelteksten, som handler om livets brød. For er der egentlig nogen der aner, hvad livets brød er? Det er et mysterie i sig selv, siger Kent Kjær Andersen.

For hele familien

Hvis man ikke er særligt bekendt med den unge detektivfigur, der blev skabt af den belgiske tegner Georges Remi under pseudonymet Hergé i 1929, så kan selve begrebet tegneserie godt klinge lidt af børneunderholdning. Men sådan forholder det sig ikke – hverken med tegneserien eller friluftsgudstjenesten, fortæller Kent Kjær Andersen.

- Tintin er ikke specielt en børnetegneserie, for der er et dybere lag i den. Friluftsgudstjenesten er heller ikke en børnegudstjeneste, men en gudstjeneste for hele familien, siger han.

Tintin-gudstjenesten foregår mandag 6. juni klokken 10-12 ved sportspladsen i Tulstrup.