Flot oprejsning til FC Midtjylland

Charles, Henrik Dalsgaard og Anders Dreyer sørger for 3-1 og tre point

Udgivet:13. april 2022, 20.27

Læsetid:2 minutter

Målscoreren til 2-0, Henrik Dalsgaard, jubler sammen med holdkammeraterne. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Kenneth Kristiansen
Journalist| +45 96 26 37 18 | kgk@herningfolkeblad.dk
Kenneth Kristiansen
Journalist| +45 96 26 37 18 | kgk@herningfolkeblad.dk
Sportsjournalist på Herning Folkeblad siden 1999. Det er helt tilbage til dengang, FC Midtjylland blev stiftet. Udover fodbold skriver jeg primært om håndbold - men også alt muligt andet. Tip mig gerne med en god historie.
Se flere artikler af Kenneth Kristiansen

11 måneder siden

FODBOLD Ovenpå nedturen i Parken i søndags er FC Midtjylland tilbage på sejrssporet. Onsdag aftens udekamp mod Randers FC i superligaens mesterskabsspil giver en fortjent og sikker sejr på 3-1 til FCM, der dermed haler ind på FC København i toppen af tabellen. I hvert fald indtil FCK spiller torsdag.

Brasilianske Charles Rigon Matos samt Henrik Dalsgaard og Anders Dreyer sørger for målene for FCM, før hjemmeholdet får reduceret kort før tid.

Tre ændringer hos FCM

De tre brasilianere Paulinho, Charles og Júnior Brumado er i Randers nye i startopstillingen i forhold til 0-1-kampen i Parken. De afløser Nikolas Dyhr, karantæneramte Raphael Onyedika og Edward Chilufya.

Efter et kvarters spil sker der noget i FCM’s offensiv. Gustav Isaksen sendes afsted i dybden af Henrik Dalsgaard, men alene med målmand Patrik Carlgren drøner Isaksen bolden lige på keeperen.

På det straks efterfølgende indkast er der til gengæld gevinst. Mads Døhr Thychosens kast forlænges med hovedet af Henrik Dalsgaard til Charles Rigon Matos. Brasilianeren kan helt umarkeret midt i feltet sikkert sende bolden i kassen til 1-0.

Så er der forløsning i FCM’s offensiv. Evander skyder lige forbi langt udefra, og Anders Dreyer er tæt på scoring fra en spids vinkel.

Godt midtvejs i halvlegen vil Randers FC og tilskuerne på stadion have straffespark, men efter VAR-tjek afviser dommer Morten Krogh, at Henrik Dalsgaard bremser Stephen Odey på ulovlig vis.

Det er dog FCM, der dominerer stort, og lige før pausefløjtet øger Henrik Dalsgaard føringen til 2-0, da han løber fri i feltet. Forsvarsspilleren rammer bolden helt tosset med skinnebenet, men det snyder keeper Carlgren, og så er der mål igen.

Kontrolleret efter pausen

Straks efter pausen kommer hjemmeholdet blæsende ud, og Stephen Odey er tæt på reducering, men David Ousted i FCM-målet redder forsøget.

Odey er tæt på igen efter en god time, men Daniel Ousted er på plads med en fin redning.

Randers presser på i perioder, men FCM’erne kontrollerer alligevel kampen og føringen i anden halvleg og er farlige på kontrastød, som da indskiftede Edward Chilufyas indlæg sidder lige i panden på Gustav Isaksen, der dog må se sit hovedstød reddet.

10 minutter før tid er Tosin Kehinde centimeter fra at reducere for Randers, men på det næste angreb lukker og slukker gæsterne i stedet kampen. Evander sætter tempo i en omstilling og spiller Anders Dreyer helt fri foran mål. 3-0.

Til allersidst reducerer Tosin Kehinde, da han smukt placerer bolden oppe i fjerneste målhjørne. Og så får tilskuerne i Randers da noget at gå hjem på.

Sejren betyder, at afstanden fra FC Midtjylland op til FCK på superligaens førsteplads nu er reduceret til seks point. FCK kan dog generobre ni points-forspringet med en sejr ude over Silkeborg torsdag.

FC Midtjylland spiller igen på mandag, når AaB kommer på besøg på MCH Arena i Herning.