Butiksåbning: Gør-det-selv-folket til åbning af byggemarked

Åbningsfesten hos Jem & Fix blev et tilkørselsstykke

17. marts 2020, 07.55

Torben Lindberg og Jannie Sandgren sikrede sig brædder og plader til et fast guld i forteltet, da der var åbningsfest hos Jem & Fix i Ikast. Foto: Henrik Ole Jensen

IKAST Mens det meste af Danmark er lukket ned, er der heldigvis få ting, der lukke op.

Søndag var der en motoriseret valfart mod La Cours Vej i Ikast, mange af bilerne monteret med trailer.

Det var Jem & Fix, der holdt åbningsfest.

- Vi har naturligvis fulgt sundhedsmyndighedernes foreskrifter, som jeg har fulgt nøje de seneste dage, siger afdelingsleder Kenneth Møller Andersen.

Det betød blandt andet, at man droppede den lovede kaffe og wienerbrødet til de mest morgenfriske kunder, ligesom man også fra starten lukkede kunderne ind i hold på 50 ad gangen for at undgå for meget stimlen sammen.

- Jeg har regnet ud, at hver kunder på den måde skulle have omkring 40 kvadratmeter, oplyser Kenneth Møller Hansen.

Op ad formiddagen, hvor tilstrømningen jævnede sig ud, opgav man opdelingen i hold.

Flere end ventet

Afdelingslederen havde håbet på et pænt fremmøde, men var alligevel overrasket over, at der kom så mange i disse corona-tider.

Ved kasserne var 16 ansatte på plads, så der ikke blev skabt køer.

Her smagte en stor del af varerne, der blev bippet ind, af forår; plantesække, hynder til havemøblerne og stabler af brædder til forårets store gør-det-selv projekter.

Alt sammen signalerer en pæn bunke optimisme.

Klar til camping

Blandt optimisterne var Torben Lindberg og Jannie Sandgren, der bøvlede med at få brædder og plader på plads på traileren. De havde taget turen fra Herning for at være med ved åbningsfesten.

- Jeg ved faktisk ikke, om vi har sparet noget på det her, der skal tjene som fast underlag i vores fortelt, afslører Torben Lindberg.

Parret er nemlig fastliggere på Familiepark Vest i Hee, hvor de har nydt de seneste somre.

Mens der er tvivl om besparelserne ved det faste underlag, så er parret ganske tilfreds med de dunke med brændselsolie, de også købte.

- Det var billigt, fastslår Jannie Sandgren.

Hurtigt byggeri

Det er gået stærkt med at opføre den 122. Jem & Fix-forretning herhjemme.

Første spadestik blev taget i starten af september, og de 1000 kvadratmeter forretning samt gårdareal på 800 kvadratmeter, der også er fyldt med varer, er altså nu åbnet.

Selve forretningen er på samme størrelse, som den man er fraflyttet ved Løvbjerg, hvor Jem & Fix har holdt til siden 2010.

- Men gård-arealet er dobbelt så stort, oplyser Kenneth Møller Andersen, der har været Jem & Fix’ førstemand i Ikast den sidste håndfuld år.

Jem & Fix har ved indvielsen på La Cour Vej fået nye naboer. Det drejer sig om en Go On tankstation samt en McDonald, der snart åbner.

Kenneth Møller Andersen er efter flytningen og Jem & Fix’ førstemand i Ikast. Foto: Henrik Ole Jensen
Alternative ansigtsmasker på rad og række. Der er tale om støvmasker, der formentlig ikke duer som beskyttelse mod coronavirus. Foto: Henrik Ole Jensen
Der var pænt mange kunder, da Jem & Fix holdt åbningsfest på La Cours Vej, men de holdt pænt med afstand, og de der var masser af personale, der sørgede for, at der aldrig opstod lange køer. Foto: Henrik Ole Jensen