Bogsignering i Ikast: Drengen med trommestikkerne er tilbage

Den musikalske tidligere bordingenser Jonas Indra Kure Klit vil signere sin Benny Andersen malebog hos Rex Blomster fredag eftermiddag

Udgivet:15. september 2021, 10.44

Læsetid:3 minutter

Jonas Indra Kure Klit fik blandt andet udviklet sit åbenlyse talent for musik på Ikast-Brande Gymnasium. Siden lagde han det på hylden, men har genoptaget det i forbindelse med, at han har udgivet en ny malebog med Benny Andersens kendte og elskede sange. Foto: Flemming Hansen

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

BORDING En glad og særdeles aktiv Bording-dreng vender på fredag tilbage til det midtjyske.

For nogle år siden skrev han en mail til den berømte danske digter Benny Andersen og fik til sin egen forundring på rekordtid etableret et meget tæt venskab med den folkekære kunstner.

Nogle kalder ham Indra, andre Jonas med efternavnene Kure Klit. Mange kender Indra som en habil trommeslager, der har slået sine folder i både det lokale band Atlas og i Bording FDF Tambourkorps, og i flere år var professionel musiker i både søværnet og også højt til hest hos garderhusarerne.

Nu kan han også kalde sig forfatter til, hvad der formentlig bliver lidt af en bestseller.

Familien til nu afdøde Benny Andersen bad ham nemlig om at føre de planer ud i livet, som Jonas Indra Kure Klit havde vendt med den folkekære danske digter.

Malebog for børn og barnlige sjæle

Det er blevet til en malebog for børn og barnlige sjæle med syv af Benny Andersens sange. Sideløbende er Jonas Indra Kure Klit også vendt tilbage til sin musik efter flere år som folkeskolelærer.

Derfor vil bogen blive fulgt op af koncerter og foredrag.

- Det er helt vildt så stærkt det går. Havde du spurgt mig for få år siden, hvad en pludselig indskydelse om at sende en mail til

Benny Andersen ville føre til, så havde jeg ikke selv troet på det, fortæller Jonas Indra Kure Klit.

Allerede få uger efter bogudgivelsen nærmer den sig salgstal som bestseller, samtidig tikker der også masser af aftaler ind med koncerter, hvor Jonas Indra Kure Klit sammen med professionelle musikere nyfortolker Benny Andersens elskede sangere.

- Jeg blev fascineret af Benny Andersen og skrev derfor en mail, hvor jeg helt ærligt fortalte, at vi vist havde meget til fælles. Han inviterede mig hjem, og vi faldt hurtig i hak. Vi talte om, at hans talent for ord, musik og lyrik skulle bredes ud til nye generationer, og han var hurtig til at spørge om, jeg havde nogle ideer. Vi aftalte at lave en bog sammen. Vi nåede bare aldrig helt i må, før end han døde. Siden opfordrede familien mig til at fortsætte og føre vores drømme ud i livet, siger Jonas Indra kure Klit.

Bøger og blomsterne

Boghandlere store som små over hele landet har allerede bestilt malebogen, men eftersom Ikast ikke længere har en boghandel, så har Jonas Indra Kure Klit lavet en aftale med en af sine gamle midtjyske og private venner, blomsterhandler Solveig Laursen hos Rex Blomster, som gerne lægger lokale til bogsigneringen og muligheden for en snak med den nyudsprungne forfatter.

Ikasts lokale spillested Bakkehuset har i øvrigt også booket Jonas Indra Kure Klit og hans musikere den 18. november: Musik til malebogen -Baseret på Benny Andersen

I 2022 starter en større turné med musikken til malebogen, baseret på illustrationer og tekster af Benny Andersen’s velkendte sange og digte, men i Bakkehuset tage de forskud og får besøg af dette fantastiske projekt allerede i november 2021.

Den musikalske fortælling ledes af Indra Jonas Kure Klit, og musikken fremføres af sangeren Bjørn Fjæstad fra Baal og forskellige orkestersammensætninger ledet af kapelmester Jan »Flying Jazzman« Nielsen.