Julemandens kone kommer til Bording Kirkeby

Landsbyen er igen klar til en hyggelig juleeftermiddag i medborgerhuset

5. december 2019, 12.45

Gitte Ravn og Jens Jørgen Jensen håber at kunne skabe et overskud fra årets julemarked på søndag. Pengene skal gå til uddannelse af førstehjælpere og til driften af byens hjerterstarter ved medborgerhuset. Foto: Laila Kempel

BORDING-KIRKEBY Julemanden har travlt i denne tid og faktisk så travlt, at han ikke får tid til at besøge Bording Kirkeby.

Til gengæld er julemandens kone blev sendt til landsbyen for at sørge for, at julen komme rigtig i gang. Det sker søndag den 8. december, hvor det lille samfund med knap 50 husstande igen har slået sig sammen i bestræbelserne på at lave et fælles arrangement, der dels knytter byen sammen men også formår at skabe et overskud, som bruges til at forskønne byen og fortsat gøre den til et attraktiv sted at være, - som formanden for borgerforeningen Gitte Ravn så smukt udtrykker det.

Den 8. december er byen tidligt ude af fjerene og når søndagsgudstjenesten er færdig i kirken, står FDFs tambourkorps klar til at marchere i front til medborgerhuset, hvor der er dækket op med boder, tombola og juleklip.

Nissecacao og popcorn

Det er muligt at trække lodder, få en kop gløgg eller nisscacao og så er der i øvrigt popcorn til alle.

En lille gåtur fra medborgerhuset, der i øvrigt også er medarrangør af dagen, fører frem til Møllegården, hvor der igen kan købes juletræer efter en tur gennem nissestiens overraskelser.

- Vi håber, at vi også igen kan formå at skabe et lille overskud. I år har vi øremærket en del af pengene til et førstehjælpskursus for at sikre, at der er folk i nærheden, der kan benytte den hjertestarter, der hænger ved medborgerhuset. Det kan godt være, at der er hjerteløbere i Bording eller Ikast. Men inden de når frem, så er det for sent, siger Gitte Ravn.

Selve hjerterstarteren koster også at have hængende i form af serviceeftersyn og batteriskift, der sikrer, at den virker den dag det virkelig gælder.

Tidligere års overskud har byen brugt til forskønnelsen af legepladsen, hvor flere ting fortsat kan trænge til en håndsrækning.

- Vi kan se, at der er mange, der bruger vores legeplads. Familier på cykeltur eller dagplejemødre på tur. Vores shelter er også populær som overnatningssted i sommerhalvåret, konstaterer Gitte Ravn.

Bording Kirkeby har også investeret i borde og bænke på den grønne plads midt i byen, ligesom der er købt flag og stænger så det er muligt at lave en festlig velkomst ved større begivenheder.

Flag-velkomst

- Vi har kun to flag til hver indfaldsvej. Hvis vi skulle have flere, så skulle vi have en byggetilladelse, siger Jens Jørgen Jensen, som repræsentant for medborgerhuset og aktiv medborger i byen.

I medborgerhuset er der også løbende forbedringer og vedligehold, der finansieres af en del af overskuddet fra byens mange aktiviteter.

- Vi har fået højskolesangbøger, et klaver og såmænd også en trappelift, så alle kan komme ovenpå, fortæller han.

Gitte Ravn er ganske tilfreds med opbakningen til de foreløbig syv arrangementer, der har været hen over året, Sidst var der over 60 mennesker til bankospil.

- Det er vigtigt, at vi holder fast i at gøre det til et attraktiv sted at bo. Selvom gennemsnitsalderen er høj herude, så er det vigtigt at signalere, at vi er aktive. Vi kan noget, og vi holder sammen. Der er jo ikke mere end 20 minutter til Herning, en time til Vejle og 45 minutter til Århus - og så er her jo billigt at bo, siger Gitte Ravn, der i øvrigt er tilflytter og glæder sig til at kunne velkommen til Bording Kirkeby til søndagens julerier.