Folkeklub og dronninge-runde

Musikliv skabte i år en bedre plads - og bød på mange musikoplevelser

Udgivet:20. juni 2018, 14.41

Læsetid:3 minutter

Steen Hebsgaard
| hebs@ikastavis.dk

MUSIKLIV Selvfølgelig er vi lidt revnefærdige af stolthed, når et af Europas bedste kopiband inden for Queen-genren kan mønstre to tidligere elever fra musikskolen og gymnasiet.

Så da Peter Møller Jepsen med sin Brian May-sound på guitaren og Henrik Østergaard på træfsikkert keyboard sammen med de andre medlemmer i Queen Machine sent fredag aften gik på scenen, var der dømt folkestemning, heppekor, klapsalver og kæmpekanonbrag, der sendte konfetti og musikglæde ud over festival-pladsen ved Bakkehuset og Musikskolen.

Den 15. udgave af Musikliv rundede sin første dag af med et brag af en koncert med Queen Machine, - som i øvrigt spillede kort tid efter, at det »rigtige« Queen fyldte Boxen i Herning med vellyd.

Queen Machine lancerede sig selv for en del år siden på netop Ikast Musikliv - som et af de første steder. Siden er det gået med raketfart for den populære gruppe. Opbakningen fra en fyldt plads var i top - og det tekniske setup til koncerten større og flottere end nogensinde. Queen Machine ankommer med en sættevogn fyldt med gear - for at lave en fest.

Det blev en lidt stille men god musikalsk start først på aftenen. Folkeklubben trak som det første orkester relativt mange - men overraskende nok fyldte det ellers populære band ikke den nyindrettede festivalplads, der er gjort mere intim - og derfor virker bedre.

Kjurious leverede som andet band så meget kontant og guitar-vridende rock, at det nok fjernede lidt af opmærksomheden fra storscenen hos den ældre del af publikummet.

Men så var der til gengæld dømt let genkendelig singalong rock fra kopibands som Dansebanden, Jackstik og De Frigjorte på teltscenen, som faktisk altid endte med at blive fyldt med feststemte festivaldeltagere.

Aksglæde - som er navnet på et nyt band - leverede en flot præstation på storscenen, men man må nok erkende, at navnet fortsat er forholdsvis ukendt - i hvert fald hos de musiklivs-deltagere, som trofast møder op år efter år.

Det genkendelighed sørgede Queen Maschine så til gengæld for - som en fantastisk afslutning på fredagen.

Lørdag lagde Jonah Blacksmith ud. En flok thybo-drenge, som på rekordtid har slået sit navn fast som et ekstremt velspillende country-rock band. Det stod ned i stænger på det tidspunkt - landmændene glæder sig altid til musikliv, for så kommer der regn - og et lille men engageret publikum lod regnen strømme ned og fortynde fadøllene, mens de nød musikken.

I år bød Musikliv også på fællesspisning - som i de gode gamle dage. Og så var det ellers tre stærke band, der rundede lørdag aften på den store scene.

Det er gengangere fra tidligere år, men ikke desto mindre leverede Dodo & The Dodos og Zididada forventelige men flotte præstationer. Folk elsker den musik, de kender og kan synge med på.

Aftenens overraskelse var, da det lokale band, Harry Doesn't Mind, gik på storscenen, tændte for forstærkerne og gav en gang klassisk rock, der fik folk op på dupperne.

Der er tale om lokale gutter, som her fik chancen - og de viste, at de kunne levere varen i den grad.

Flot præstation som andensidste band på scenen - inden Dodo med sin Dodo'er serverede det ene ørehængerhit efter det andet.

Folkeklubben på scenen
Henrik Østergaard fra Queen Machine - og fra Ikast
Queen Machine med Bjarke Baisner og Peter Møller Jepsen i skøn duo
Publikum var ellevilde under koncert med Queen Machine