Store konfirmationsdag

Ikast Kirke fejrede fredag de sidste konfirmander på store bededag

Udgivet:10. maj 2023, 07.00

Læsetid:1 minut

Provst Poul Erik Knudsen træder ind i Ikast Kirke med konfirmanderne på den sidste store bededag. Foto: Laila Kempel

Laila Kempel
Journalist

IKAST De var de sidste, for sådan er det bestemt.

Selvom store bededag traditionelt har været en stor konfirmationsdag, så er dagen allerede fra næste år ikke en mulighed, kirkerne kan regne med i ligningen, når de mange unge mennesker skal konfirmeres.

Helligdagen er blevet en ganske almindelig arbejdsfredag.

Arbejdsdag var det også i fredags for sognepræst Birthe Møberg og provst Poul Erik Knudsen. 15 unge mennesker var i fineste puds og flotte frisurer klar til at bekende deres kristne tro foran deres indbudte gæster. De var klar til at deres store dag: Konfirmationen.

Birthe Møberg brugte sin taletid på at tale om puslespil, og hvor vigtig de alle er for at fuldeende fællesskabet - nøjagtig som hver af dagens konfirmander var unikke, men også vigtige i fællesskabet. Provsten derimod tog udgangspunkt i dagens tekst »brev til hebræderne« og sammenlignede Johannes Døberen med Gretha Thunberg. Begge er de stålfaste og overbeviste i deres tro, lever miljørigtig og gerne i naturen.

- I skal dog næppe servere græshopper og vild honning til jeres festmenu, sagde Poul Erik Knudsen og fik kirkens tilhørere til at trække på smilebåndet.

De 15 konfirmander blev efter gudstjenesten behørigt fejret sammen med familier og venner.

Hugo Webster blev som flere af sine klassekammerater hentet fra kirke i en velpoleret sportsvogn. Foto: Laila Kempel