Vanggaards udtalelse skaber voldsom utryghed

Udgivet:12. december 2018, 09.00

Læsetid:2 minutter

Henrik Kraglund (Fællesl.)

Af Henrik Kraglund Byrådsmedlem Fælleslisten

4 år siden

LÆSERBREV Købmand Larsens kaffe er næstbedst

Sådan lød det kryptiske slogan for købmand Larsen i Skolegade i Herning, for hvem jeg i sin tid bragte varer ud.

Det forblev en hemmelighed, hvem der efter købmand Larsens mening var byens bedste kafferister!

Denne fortidige hændelse løb mig i hovedet, da jeg læste sidste uges udgave af Brande Bladet og Ikast Avis.

Her står de politiske gruppeformænd bag artiklen "Det bliver vildt", som kaster lys over en række spændende fremtidige projekter i Brande.

Vi gruppeformænd fik hermed også lejlighed til at fortælle omverdenen, at der faktisk hersker en rigtig god stemning i byrådet og at vi synes om og respekterer hinanden.

Men pludselig - længere fremme - nemlig på forsiden af "Focus", springer sikringerne, og HFI-relæet falder ud. For her udtaler Dansk Folkepartis gruppeformand og 1. viceborgmester Simon Vanggaard bl.a.: "Men man taler til en lukket dør, hvis man tror, man kan påvirke min beslutning med læserbreve i avisen...[og videre skriver han]: Min tålmodighed med læserbrevsskribenter og enkelte byrådskolleger er sluppet op...", lyder svadaen.

Så nu er vi alle forvirret! Hvad er op og hvad er ned?

Som byrådets nestor føler jeg, at det er min lod at nævne for 1. viceborgmesteren, at en sådan udtalelse skaber en voldsom utryghed blandt byrådsmedlemmerne, når vi nu alle som en har givet udtryk for vores super-gode samarbejde. For hvem sigter 1. viceborgmesteren til?

Indtil der er sat navne på, vil vi nok alle gå og være bekymrede over, hvem det er, der er i unåde.

Men mon Simon Vanggaard mener noget med det? Jeg tror det ikke. Jeg tror, at det bare er en kæk ubegrundet udtalelse for at holde samtlige byrådskolleger lidt på afstand og for at skabe lidt mystik, som købmand Larsen gjorde det.

Jeg tror heller ikke på nisser. Og jeg tror heller ikke på, at der ikke af og til er nogen, som i et læserbrev kan tilføre Simon Vanggaards vidensniveau en yderligere dimension! Altså gøre ham klogere. Ellers må han sin unge alder til trods være stort set alvidende.

Personligt kan jeg forsikre, at Simon Vanggaard på trods af sit forsøg på at begå karaktermord på nogle unævnte kolleger, faktisk er meget rarere end han ser ud til og giver udtryk for.