Kontrastfyldte tegninger i Engesvang Sognehus

Udgivet:10. september 2022, 14.30

Læsetid:1 minut

De næste tre måneder udstiller Anitha Fosgerau sine tegninger. Foto: Privatfoto

1 år siden

ENGESVANG De kommende tre måneder kan man se tegninger med klare kontraster mellem sort og hvidt, hvis man besøger Engesvang Sognehus. Tegningerne er udført af Anitha Fosgerau fra Assentoft ved Randers, og motiverne er blandt andet hentet fra naturen.

I en pressemeddelelse fortæller kunstneren, at hun er fascineret af kontrasterne mellem sort og hvid og lys og skygge.

- Det nøgne træ, som står som en skulptur i silhuet mod den lyse himmel. Nuancerne i skovens dybde. Stenenes mange flader, som veksler fra sort hen over de grå toner. Et faldefærdigt skur på en mark og så videre, fortæller Anitha Fosgerau.

Hun har altid tegnet, men som ung troede hun ikke på, at det kunne føre til noget kunstnerisk, men for at komme tættere på drømmen valgte hun en uddannelse som teknisk designer.

- Det har dog gennem årene hæmmet mig, når jeg ville udfolde mig kunstnerisk. De lige streger og fine tolerancers nøjagtighed kunne ikke forenes med et mere løst udtryk, siger Anitha Fosgerau.

- Jeg har forsøgt mig med akvarel, olie og akryl, men aldrig fundet mig helt til rette i det. Men nu synes jeg, jeg har fundet min egen niche i mine tusch/blyantstegninger.

Den kommende tid har alle i Engesvang mulighed for at se Anitha Fosgeraus tegninger, når der er aktiviteter i sognehuset.