DM i Skills

18. januar 2018, 12.23

Sådan så det ud i 2017. Foto: Privat

Erhverv DM i Skills finder sted fra torsdag til søndag, den 18.-20. januar, i MCH Messecenter Herning og er det årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. I alt 320 unge kæmper om at blive landets bedste inden for de forskellige fag. DM i Skills i fjor i Aalborg blev besøgt af knapt 55.000 mennesker, og begivenheden er dermed landets største uddannelsesevent.

Igennem de seneste to år har Ikast-Brande Kommune sammen med seks øvrige midt- og vestjyske kommuner bidraget til planlægningen af DM i Skills.

- Internt i kommunen har det styrket og udviklet det tværgående samarbejde omkring unge mennesker og uddannelse og i forhold til erhvervsuddannelsesinstitutioner i vores område. Det er vigtigt i forhold til at sikre, at netop erhvervsuddannelserne bliver talt frem, som er en af målsætningerne i kommunen, siger skolekonsulent Lisbeth Tarp Mouritzen, Ikast-Brande Kommune, der har siddet i projektfølgegruppen bag DM i Skills.

Hvert eneste år har Ikast-Brande Kommune sendt alle 8. klasses elever afsted til DM i Skills, og det sker også i år på "hjemmebanen" i Herning. Netop fordi eventen foregår her i området, håber Ikast-Brande Kommune, at mange lokale forældre også har lyst til at lægge vejen forbi DM i Skills - gerne sammen med de unge:

- Vi ved, at forældrene og især mødrene er meget væsentlige faktorer, når unge skal vælge ungdomsuddannelse, siger Lisbeth Tarp Mouritzen.