FCM skal fortsætte sejrsstimen

Efter tre vundne kampe i træk gælder det fredag aften AaB på udebane for FC Midtjylland

19. februar 2021, 08.40

FCM-anfører Erik Sviatchenko i aktion i søndagens hjemmekamp mod Horsens. Foto: Tom Laursen

FODBOLD Det travle kampprogram fortsætter for FC Midtjylland, når de danske mestre fredag aften spiller på udebane i Aalborg mod AaB.

Der er vigtige point på spil for begge mandskaber. Hjemmeholdet kæmper hårdt for at nå med i mesterskabsspillet og har før kampen tre point op til SønderjyskE på Superligaens sjetteplads, som giver den sidste billet.

FC Midtjylland kæmper for dels at indhente Brøndby på førstepladsen, og nedefra kommer især formstærke FC København buldrende. Brøndby er ét point foran FCM, mens både AGF og FCK er fire point efter det midtjyske mandskab.

Resultatmæssigt er FCM igen kommet ind i en god stime med sejre i de tre seneste kampe. Torsdag i sidste uge blev det 2-1 på udebane over OB i den første af to kvartfinaler i Sydbank Pokalen, og søndag aften vandt FCM 1-0 hjemme over Superliga-bundholdet AC Horsens.

Handler om stabilitet

FC Midtjyllands anfører, Erik Sviatchenko, anerkender, at flere hold byder sig til i jagten på sæsonens danske mesterskab, men selvom det spillemæssigt har haltet lidt i årets første kampe, er han fortrøstningsfuld.

- Det er måske klassisk at sige, men vi holder fokus på os selv. Vores trup er så stærk og så sammentømret, at jeg føler, at det er op til os selv. For mig handler det om stabilitet. At vi kan gøre de samme ting igen og igen og få den der rytme, sagde Erik Sviatchenko efter søndagens sejr over Horsens.