112

Politiet efterforsker fortsat storbrand: Vi har fortsat alle muligheder i spil

Politiet arbejder fortsat på at opklare, hvad årsagen var til den kæmpe industribrand i Ikast sidste fredag

7. september 2020, 11.04

Sådan så det ud, mens redningsarbejdet stod på ved branden på Lene Haus Vej sidste fredag. Foto: Henrik Ole Jensen

IKAST For præcis en uge siden kunne store flammer og røgskyer ses flere steder i Ikast og helt til Herning, da en industribygning på Lene Haus Vej i Ikast udbrændte. Den 1000 kvadratmeter store bygning, som husede virksomhederne, SM Værktøj, Waterlogic, Vanting Collection og Klima Isolering er der ikke meget tilbage af, og det har besværliggjort politiets efterforskningsarbejde. Siden mandag har teknikere arbejdet på stedet. Det oplyser politikommissær Henning Præstegaard til Herning Folkeblad.

- Vi har alle muligheder i spil lige nu. Vi har kigget på, om årsagen skal findes ved en elinstallation eller ved nogle sikringskasser, men det er der umiddelbart ikke nogle indikationer på, forklarer Henning Præstegaard.

Han tilføjer, at man i efterforskningen naturligvis også kigger på, om branden kan være påsat.

- Vi ved, at nogle olietyper har været opbevaret i bygningen, og vi har taget nogle olieprøver nu, som er sendt til Teknologisk Institut. Her ses blandt andet på, om der skulle være nogle rester i prøverne, som ikke skulle have været i bygningen. Eksempelvis benzin, lyder det fra Henning Præstegaard.

Ventetid og afhøringer

Det kan vare en rum tid, før svaret fra olieprøverne ligger klar. Samtidig er politiet i denne uge begyndt at afhøre nogle af de brandlidte.

- Vi prøver at finde ud af, om nogle af virksomhedsejerne og øvrige ansatte har set, hørt eller oplevet noget mistænkeligt i forbindelse med branden, mens vi venter på resultaterne fra olieprøverne. Vi har fortsat alle muligheder i spil, men jeg kan ikke komme en brandårsag nærmere lige nu, siger Henning Præstegaard.