Ikast Musikliv med et tørstigt og festglad publikum

Årets udgave af Ikast Musikliv var på mange parametre en stor succes

Udgivet:22. juni 2022, 11.30

Læsetid:3 minutter

Ikast Musikliv er forbundet med mange traditioner. Både hos selve festivalen og blandt mange af de trofaste gæster. Eksempelvis vælger nogle at iføre sig temaudklædning. Foto: Henrik Ole Jensen

Thomas Vang Nielsen
Journalist| tvn@herningfolkeblad.dk

9 måneder siden

MUSIKLIV Helt i Bording kunne man tydeligt høre på basrytmerne, at der både fredag og lørdag var fuld gang i Ikast Musikliv.

- Jeg tror aldrig, vi har haft så mange folk på pladsen en fredag aften. Der var cirka 2000, fortæller Stephan Olesen, der er formand i foreningen bag musikfestivalen.

Mens oprydningen gik ind i sin sidste fase mandag, kunne han gøre status på Ikast Musikliv 2022.

- Vi er tilfredse, og vejret var fint. Der kom et par dryp, men det var ikke alverden. At vi kunne lave publikumsrekord fredag aften, skyldes helt sikkert programmet med blandt andet TV-2. Det har gjort, at ekstra mange fandt det interessant at købe billet, men generelt synes jeg, at vi havde et rigtig godt musikprogram på begge dage, siger Stefan Olesen.

Traditionen tro fik børn og unge fra Ikast-Brande Musikskole mulighed for at indtage pladsen og scenerne lørdag formiddag til Stjernefrø, mens mange voksne hvilede ud og gjorde klar til en ny aften i festens tegn.

- Vi havde et fantastisk Stjernefrø, som var super godt besøgt med mange børnefamilier.

To dage med udsolgt i teltet

I 2019 prøvede Ikast Musikliv et nyt tiltag, hvor man kunne købe plads i et VIP-telt med spisning og fri bar. Dengang blev der solgt omkring 50 pladser, hvilket var et godt stykke fra udsolgt.

VIP-konceptet fik ikke en chance i 2020 og 2021 på grund af corona, men her i 2022 var der fuldt hus.

Fredag aften havde Niebuhr Gears købt alle 180 pladser i teltet for at holde en del af sin 50-årsjubilæumsfest der, og i samme forbindelse bidrog firmaet yderligere til folkefesten ved at betale for at få hitmagerne fra TV-2 på den store scene.

- Lørdag aften havde rigtig mange andre købt billet til VIP-teltet, så der var helt udsolgt. Det kan vi kun være tilfredse med, og vi vil se, om vi kan gentage succesen næste år, siger Stefan Olesen.

Det kniber med frivilligheden

Knap så godt er det gået med at finde frivillige til at hjælpe med de mange opgaver, der skal til før, under og efter så stort et arrangement.

- Vi har en udfordring. Da vi gik og ryddede op søndag, måtte vi lave opslag på Facebook: »kom nu og hjælp os med at rydde op, hvis du har en halv time eller to«. Heldigvis kom der nogle, og det rykker altså bare meget, når man får 10 hænder mere. Men mangel på lysten til at hjælpe er jo et nationalt og generelt problem i tiden, siger Stefan Olesen og tilføjer:

- Man kan håbe, at befolkningen igen får øjnene op for, at en festival som vi har her - og lignende arrangementer rundt om i landet, kun kan realiseres, hvis der er frivillige til at hjælpe.

Bartenderne havde travlt

Økonomisk giver Ikast Musikliv 2022 grund til smil.

- Det ser fornuftigt ud. Jeg kan godt sige, at vi får et overskud, men det er for tidligt at give det præcise tal lige nu, siger Stefan Olesen.

Han beskriver lørdagens omsætning til at ligge på et fint og forventeligt niveau, mens fredagens mange gæster naturligvis også kan ses på omsætningen.

- De tørlagde os for Jägermeister og gin fredag aften. Så der måtte vi sende folk afsted for at skaffe mere i Bilka og andre steder. Vores nye tiltag med en vinbar er også faldet i god jord, så der måtte vi fylde efter med både vin og bobler, siger Stefan Olesen.

Han og resten af bestyrelsen skal nu have et velfortjent hvil, men de er allerede gået i gang med at overveje, hvad der skal på musikprogrammet næste år.

Også lørdag var der tætpakket med publikum på festivalpladsen. Billedet her er fra koncerten med Jacob Dinesen. Foto: Henrik Ole Jensen