Fik en god idé og er nu direktør i egen virksomhed: Nogle gange skal man bare gøre det

32-årige Anders Frausing Larsen har åbnet virksomheden Fleshop i Bording, hvor han opkøber gamle computere, som han fikser og sælger igen

8. oktober 2021, 09.42

Anders Frausing Larsen har både kontor og lager i samme rum. Det gælder om at holde omkostningerne nede særligt i begyndelsen, siger han. Anders Frausing Larsen er i øjeblikket oppe på 60-70 salg i måneden. Foto: Privatfotostensen

IVÆRKSÆTTER Egentlig begyndte det som et hyggeprojekt.

Når tiden var til det, satte 32-årige Anders Frausing Larsen sig ved sin computer og nørdede lidt med den idé, som han havde gået med i efterhånden mange år.

Det viste sig imidlertid hurtigt at være en idé, som rigtig mange mennesker kunne se et potentiale i. Det har medført, at han nu er blevet direktør i sin egen virksomhed. En virksomhed, iværksætteren officielt gik i luften med 1. maj 2020, og som han nu har fået en fast base til i Bording.

- Det er jo faktisk lidt vildt at tænke på, og det er et stort spring at tage, især med tanke på at jeg også har en familie, lyder det fra Anders Frausing Larsen, som ruller en halv omgang i sin kontorstol i de lejede lokaler på Fabriksvej, hvor hans virksomhed Fleshop holder til.

- Navnet er en sammentrækning af »Frausing Larsen« tilsat ordet »eshop«, som er det engelske udtryk for handel på internettet.

Men hvad er det så for en idé, Anders Frausing Larsen har fået?

- Jo nu skal I høre...., siger han med et grin og tilføjer:

- Det er jo ikke, fordi det er banebrydende og alt sådan noget, men min tanke har længe været at opkøbe brugte computere og så sælge dem videre. Rigtig mange computere bliver kasseret, og jeg har gennem en periode været fascineret af genbrugstanken, forklarer han.

Alt skal genbruges

Anders Frausing Larsen er uddannet it-supporter og har tidligere været ansat ved Bjarne Nielsen Biler i Silkeborg. Selv om hans tilværelse i de seneste måneder har været omskiftelig fra en hverdag med masser af kolleger, er han ikke i tvivl.

- Jeg bliver ikke ensom, selv om jeg sidder selv. Jeg elsker, at jeg nu kan sætte mit helt eget præg og lægge min egen linje. På sigt håber jeg naturligvis, at vi får et slags kontorfællesskab her på Fabriksvej, hvad jeg ved, også er meningen, siger indehaveren og tilføjer om sin forretning:

- Alt her er genbrug - fra varerne, jeg sælger, til emballagen de bliver sendt af sted i, forklarer Anders Frausing Larsen, som hovedsageligt køber de brugte computere af private på auktioner.

- Jeg vil på sigt gerne have et samarbejde med nogle virksomheder, som for eksempel står og skal have nye computere og skal af med de gamle.

Tjekkes grundigt

Anders Frausing Larsens vigtigste princip handler om tilfredse kunder. Derfor lægger iværksætteren meget vægt på, at hans varer fungerer.

- Det er jo brugte computere, som folk skiller sig af med, så når jeg får computerne ind, tester jeg, om de virker. Jeg skiller dem ad, renser dem, tester usb-porten, kameraet og tastaturet, forklarer Anders Frausing Larsen.

Privat bor indehaveren af Fleshop i Hammerum med sin kone og to børn. Foto: Mikkel Korsgaard Christensen