"Når vi gør noget, så gør vi det ordentligt"

Udgivet:08. januar 2019, 06.47

Læsetid:3 minutter

Direktør Michael Grosbøl fortalte med stolthed om virksomhedens nye byggeri. Foto: Privat

4 år siden

PÅRUP En veloplagt direktør for Mascot, Michael Grosbøl, modtog forleden 30 socialdemokrater fra partiforeningen i Engesvang til et besøg på det nye hovedsæde i Pårup, som har afløst seks forskellige lokationer i Silkeborgområdet.

En synlig stolt direktør

Udover at være veloplagt, var det også en synlig stolt direktør, der holdt oplæg og viste rundt på virksomheden. En virksomhed, der på forholdsvis få år er vokset fra en omsætning på få millioner kroner og ganske få ansatte, til en omsætning på lige knap en milliard og med 2800 medarbejdere, hvoraf hovedparten er ansat i Vietnam og Laos, mens 300 medarbejdere har deres daglige gang i det nye hovedsæde i Pårup.

"Når vi gør noget, gør vi det ordentligt" er sammen med "Vi gør det, der er fornuftigt" vigtige grundværdier for Mascot. Det bar hele mødet og rundvisningen i den grad også præg af.

Bygningen er nøje gennemtænkt, både i forhold til funktionalitet og æstetik - den er faktisk smuk. Her har helt tydeligt været en direktør og nogle dygtige arkitekter på spil, der har evnet at få en meget stor bygning, en motorvej og natur til at fremstå i flot samspil.

140 kasser i timen

På rundvisningen blev deltagerne præsenteret for det mest moderne og automatiserede højlager I Europa. Det betyder, at højlageret på 7000 kvadratmeter i 20 meters højde med 14 kraner, der hver kan hente 140 kasser tøj i timen, faktisk svarer til et almindeligt lager på 70.000 kvadratmeter.

Mascots grundlægger, John Grosbøl, mødte også op. Han har stadig, i en alder af 82 år, sin daglige gang på fabrikken.

- For os er det meget glædeligt, at virksomheden også i høj grad udøver socialt ansvar, godt arbejdsmiljø og god personalepolitik - både her og i udlandet. Der blev blandt andet spurgt ind til, hvor mange medarbejdere et sådant automatiseret højlager kan erstatte. Svaret var cirka 60, men alle medarbejdere var garanteret job efter flytningen. Det klarede virksomheden ved at oprette sin egen logotryk-afdeling, fortæller socialdemokraten Frank Sørensen fra Engesvang.

Helt generelt er der tænkt meget over sikkerhed og gode medarbejderfaciliteter, både på lageret og i kontorlandskaberne.

Fire kokke ansat

Et andet udtryk for god personalepolitik handler om et tilskud fra Mascot til firmarestauranten på fire millioner, som blandt andet betyder, at man har fire kokke ansat. Giver det udfordringer på sundheden, er der på virksomheden et stort fitnesscenter med instruktør. Firmarestauranten ligger i øvrigt på øverste etage med en flot udsigt over det omgivende landskab.

For socialdemokraterne i Engesvang Partiforening repræsenterede mødet og rundvisningen en milepæl i arbejdet med at skabe et stort og velfungerende industriområde i Pårup.

- Et arbejde vi tog initiativ til i slutningen af 90'erne og med godt medspil fra andre partier senere i processen nu er virkeliggjort. Men vi arbejder videre - vi skal have endnu flere virksomheder til området. Allerede nu er der tale om et trafikknudepunkt, som vil udvikle sig yderligere, når Hærvejsmotorvejen står klar, siger Frank Sørensen.

Der blev vist rundt i de nye lokaler. Foto: Privat