Kirken på udflugt til hovedstaden

Ikast Kirke starter ny sæson med studietur, fællessang, foredrag og fællesskab

Udgivet:07. august 2021, 20.25

Læsetid:2 minutter

Birthe Lindved lukker Ikast Kirke højskoledage ned i efteråret med et litteraturforedrag. Foto: Laila Kempel

STUDIETUR

Ikast Kirkes højskoleeftermiddag er klar til at tage på fat på en efterårssæson, hvor mange af de udsatte arrangementer er klar til at blive støvet af og hentet frem fra gemmerne.

I en pressemeddelelse skriver arrangørerne, at den nye sæson starter med en studietur til København.

Turen føreer deltagerne fra Operahusets fantastiske bygning og formål videre til det historiske Vartov, hvor Jørgen Carlsen, tidl. forstander på Testrup Højskole og formand for udvalget bag den seneste højskolesangbog vil holde et foredrag med emnet: ”Så syng da Danmark. Lad hjertet tale.”

Næste besøgssted er Københavns Domkirke: Vor Frue Kirke.

Domorganist Hanne Kuhlmann er vokset op i Herning, og vil fortælle om sit job som medarbejder på Danmarks Radios morgenandagt.

Dagens sidste foredrag er ved Elisabeth Ørsnes Gadegård, som har lovet at give et indblik i natkirkens rum, toner og stilhed.

Aftensmaden bliver serveret på Tove Ditlevsens stamcafé, inden bussen kører tilbage til Ikast.

Efterårets program byder på endnu en højskoleformiddag med højskolesangbogens tekster som emne.

I oktober er det forstander Jacob Zakarias Eyermann, Silkeborg Højskole, der vil holde foredrag under titlen: Friheden ligger i begrænsningen.

Og det bliver Birthe Lindved der lukker efterårssæsonen ned med et litteraturforedrag.

2022 er 50 året for Danmarks flertals-ja til at være medlem af EF, og det er baggrunden for at der i foråret er to højskoleeftermiddage på programmet omkring emnet og også for halvårets studietur

I marts er det tid for at finde et af de aflyste arrangementer frem, nemlig endnu et kig i højskolesangbogen, hvor komponist og musiklærer på Silkeborg Højskole Marianne Søgaard inviterer indenfor til sang.

Marts programmet er et af de udsatte programmer:

Kom og syng fra den nye Højskolesangbog v. Marianne Søgaard, komponist og musiklærer på Silkeborg Højskole.

- I programudvalget glæder vi os meget til igen at åbne op for Højskoleformiddagene, og vi håber at mange, både tidligere deltagere og nye deltagere vil finde vej til Ikast Kirkecenter, den sidste torsdag i måneden, sigeer Karin A. Vestergaard