Flot hæder: FCM-forsvarer kåret til årets profil i Superligaen

Spillerforeningen kårer Alexander Scholz som årets profil i Superligaen på baggrund af stemmer fra spillerne

16. maj 2021, 08.00

Alexander Scholz jubler over sit drømmemål på udebane mod italienske Atalanta. Den scoring og holdets gode, kollektive indsats sikrede FC Midtjylland klubbens første point nogensinde i Champions League. Scholz scorede i øvrigt også det vitale straffesparksmål mod Slavia Prag, der sendte FCM i det fornemme selskab, og han scorede på straffespark, da de danske mestre spillede 1-1 mod Liverpool. Foto: Miguel Medina/Ritzau Scanpix

FODBOLD Hele 23 procent af stemmerne gik til Alexander Scholz, da Spillerforeningen spurgte landets Superliga-spillere, hvem der er sæsonens bedste spiller i ligaen.

Den 28-årige midterforsvarer fra FC Midtjylland vandt foran Mikael Uhre fra Brøndby og Jonas Wind fra FC København, der begge fik 14 procent af stemmerne.

Det skriver Spillerforeningen i en pressemeddelelse.

- Det er jeg meget glad for. Det er første gang, at kolleger giver mig en pris. Det var dejligt, om end det har taget 10 år at få deres anerkendelse, så er det virkelig dejligt, siger Alexander Scholz i pressemeddelelsen.

At hæderen sker på baggrund af stemmer fra de øvrige spillere i Superligaen, glæder ham særligt.

- Det er en lidt anden følelse end at få anerkendelse fra journalister eller fans, fordi det er dem, du render rundt med til hverdag. Nu ved jeg godt, at holdkammerater ikke må stemme, men det gør det egentlig bare federe.

- Nu har jeg efterhånden spillet mange kampe i Superligaen, og jeg har mødt dem, der har stemt, rigtig mange gange, og det er jo bare fedt, at de over tid anerkender, at jeg spiller godt, siger Alexander Scholz i pressemeddelelsen.

Sviatchenko vandt sidste år

Det hører normalt til sjældenhederne, at hæderspriser ender hos forsvarsspillere. Men det er faktisk andet år i træk, at årets profil i Superligaen er en forsvarer. Sidste sæson var det nemlig Scholz’ makker i det midtjyske midterforsvar, Erik Sviatchenko, der løb med prisen.

Og det spiller en stor rolle for Alexander Scholz, at kollegerne omkring ham også »ser godt ud« - faktisk er det en del af hans spil, forklarer han.

- Det, der er vigtigt - og sådan har det altid været for mig - er holdet, og det synes jeg også, at man kan se på den måde, jeg spiller. Jeg har altid forsøgt at gøre de andre bedre, og de er typisk også blevet bedre de spillere, der spiller omkring mig, og jeg tænker faktisk, det er en af grundene til, at de har stemt på mig, fordi de anerkenderden del af spillet. Det er noget, der kræver tid og mange kampe for, at man ser det. Det ser man ikke bare på en halv - eller måske endda en hel - sæson.

- Det er selvfølgelig vigtigt, at du spiller på et hold, der er i momentum, og det må man sige, at FC Midtjylland har været i de tre år, jeg har været her, siger Alexander Scholz.

Den pasningssikre og forudseende midterforsvarer er langt fra den første spiller fra FC Midtjylland, der er blevet kåret til årets profil i Superligaen. I år 2000 gik hæderen til Mogens Laursen, i 2004 var det Mohamed Zidan, Pione Sisto fik hæderen i 2014, og i sæsonen 2019-20 blev Erik Sviatchenko kåret til årets profil.

Alexander Scholz

Født 24. oktober 1992 i Esbjerg (28 år)

Kontrakt med FC Midtjylland til 30. juni 2023

111 kampe og 15 mål for FCM

Klubkarriere:

Hedensted IF -2008

Vejle Boldklub 2008-2012

Stjarnan, Island 2012-2013

Lokeren, Belgien 2013-2015

Standard Liège, Belgien 2015-2018

Club Brugge, Belgien 2018

FC Midtjylland 2018-

Landskampe:

14 U21- og 4 U19-landskampe for Danmark

Udvalgte meritter:

Dansk mester 2019/20

Dansk pokalvinder 2018/19

Belgisk mester 2017/18

Belgisk pokalvinder 2015/16

Belgisk pokalvinder 2013/14

Årets profil i Superligaen 2020/21 - kåret af Spillerforeningen

Årets spiller i Superligaen 2020 - kåret af DBU