DM-sølvmedalje til lokal triatlet

Udgivet:08. juni 2016, 10.11

Læsetid:1 minut

Til venstre Mathias Lyngsø Petersen (Sølv), i midten Miki Taagholt (Guld) og til højre Allan Steen Olsen (Bronze)

Sport Mathias Lyngsø Petersen fra Ikast Triatlon Klub (ISK Tri) opnåede i weekenden, i et stærkt besat felt, sit hidtil bedste resultat, en sølvmedalje for seniorer til DM Sprint i Ganløse. Mathias er 21 år gammel og stadig »U23«, det var derfor overraskende, at han kunne opnå medalje i det samlede resultat.

Stævnet, også kaldet »Tri på Tyren«, blev afviklet i et naturskønt område ved Bastrup Sø i Nordsjælland. »Tyren« er kælenavnet for en legendarisk og meget kuperet cykelrute i området omkring Ganløse.

Stævnet blev afviklet med enkeltstart, hvor deltagerne med et minuts mellemrum blev sendt afsted på den 750 meter lange svømning i Bastrup Sø, direkte efterfulgt af den kuperede cykelrute på 23 km og den afsluttende løberute på 5 km.

Modsat DM Serien, som afvikles over flere afdelinger, som er med fælles svømmestart, hvor cykeldelen afvikles med samme regler som et normalt cykelløb, så er DM Sprint mere en kamp mand mod mand, hvor den aktuelle råstyrke er mere afgørende end taktiske spidsfindigheder.

Næste opgave for Mathias er 2. afdeling af DM Serien, som afvikles den 5. juni i Holbæk, og det gode resultat i Ganløse sætter naturligvis forventningerne en tand højere, så mon ikke man kan forvente et fornuftigt resultat.

Andre kommende opgaver for Mathias er deltagelse i Europa Cup for seniorer i henholdsvis Sverige og Holland.