Sikker sejr: FC Midtjylland kvaste lokalrival på forrygende start

Topscorer Gustav Isaksen blev dobbelt målscorer, da FC Midtjylland satte lokalrivalerne fra Silkeborg IF på plads med 3-0 og tog et nyt skridt mod Europa-playoffkampen

Udgivet:01. maj 2023, 20.57

Læsetid:2 minutter

Gustav Isaksen skriger sin glæde ude efter 1-0-målet, der faldt efter bare fem minutter. Og blot fem minutter senere var han på pletten igen. Isaksen er nu delt topscorer i superligaen med sine 13 mål. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

1 måned siden

FODBOLD Spændingen blev hurtigt sparket ud af MCH Arena, da FC Midtjylland mandag aften slog Silkeborg IF i sikker stil med 3-0.

Det var stillingen allerede efter 20 minutter. FCM åbnede nemlig lokalopgøret med speederen helt i bund - og styrede derefter den sikre sejr i hus med rolig hånd og solid defensiv organisation.

Gustav Isaksen førte an i de offensive løjer – godt suppleret af angrebsmakkeren Aral Simsir, der fik sin første startplads under træner Thomas Thomasbergs ledelse.

FCM kom blæsende fra start, og der var bare spillet fem minutter, da nettet blafrede første gang. Simsir fik bolden i en midtjysk omstilling, Oliver Sørensen tog et godt løb i feltet og fik en smart stikning fra Simsir. Sørensen knaldede bolden mod mål, hvor Isaksen trykkede den over stregen.

Fem minutter senere blev det 2-0. FCM tog et indkast hurtigt, og Henrik Dalsgaard smækkede bolden i feltet. Silkeborg fik den ikke clearet, og så huggede Isaksen læderet i nettet igen.

Det var Gustav Isaksens 13. sæsontræffer i superligaen, hvor han nu fører topscorerlisten sammen med AGF’s Patrick Mortensen.

Ulvene moste på, og Silkeborg havde nok at gøre med at parere.

Efter 20 minutter blev det 3-0. Gustav Isaksen fremtvang et frispark, som Kristoffer Olsson sendte ind i pandebrasken på hovedstødsstærke Juninho. Brasilianeren headede bolden på tværs, hvor Henrik Dalsgaard stod klar og scorede. Åbenlyst en indstuderet kombination.

Solid struktur og ro i maven

Med den føring i ryggen slap FCM speederen, og Silkeborg fandt efterhånden også en smule fodfæste i opgøret. Men FCM’erne stod – som de generelt har gjort det under Thomas Thomasbergs ledelse – godt i geledderne, og Silkeborg formåede ikke at skabe mere end halve chancer.

Ulvene skabte heller ikke alverden, men efter en lille time kunne det være blevet 4-0. Og igen var de to angrebsesser involveret. Aral Simsir sendte Gustav Isaksen af sted i en friløber med en perfekt tempereret stikning, men en forsvarer nåede lige akkurat at få presset Isaksen nok i afslutningsøjeblikket.

Der faldt ikke flere scoringer, men størsteparten af de 8582 tilskuere kunne med ro i maven se minutterne rulle af klokken og glæde sig over forårets mest overbevisende hjemmesejr på MCH Arena.

Med sejren tog FC Midtjylland et stort skridt i kampen om syvendepladsen i superligaen, der giver en playoff-kamp om en plads i Conference League-kvalifikationen i næste sæson. FCM er nu fem point foran OB på ottendepladsen. Og Silkeborg på niendepladsen er mere eller mindre hægtet af. Der er hele 10 point imellem FCM og Silkeborg med fem runder tilbage.

Herunder kan du genopleve sejren over Silkeborg, som den udspillede sig i Ritzaus liveblog – med suppleringer fra Folkebladet: