Lidt hjemmelavet under juletræet

På trods af manglende frostgrader var der plus på deltagerkontoen ved weekendens børneworkshop

21. december 2021, 13.48

Victoria Frederiksen var meget omhyggelig med at farvelægge nye grydelapper til et nært familiemedlem, der kan glæde sig over en meget personlig julegave. Foto: Laila Kempel

JUL Der var godt nok plusgrader og lange udsigter til sne.

Men alligevel formåede Vores Ikast at få både snefnug til at dale og snebolde til at trille i Strøgcentret i weekenden. En lille gaveworkshop for børn havde nemlig stor tilslutning.

For midt i juletravlheden kunne familiens yngste nemlig sætte sig ned og tage en stille pause og få sat farver på den helt specielle gave til mormor.

Op med lapperne

Fireårige Victoria Frederiksen fra Ikast var meget optaget af at farvelægge et par grydelapper, som hun afslørede kommer til at ligge under juletræet som en julegave til et nært familiemedlem.

Overfor sad treårige Vera Sonne Lundgaard, der også var i gang med at farvelægge et par hvide grydelapper.

Familien bor i Aarhus og var på vej til Vestjylland. På vejen anede de muligheden for at få taget en lyntest, og mens halvdelen af familen stod i kø til Falcks testcenter, hyggede resten sig i det kreative julehjørne.

Søstrene Akshana og Arantikaa Granasekar havde tålmodigt siddet ved bordene og farvelagt deres viskestykke og grydelapper.

- Vi fejrer ikke jul, men vi har et juletræ. Vi har dog tænkt os at nyde fridagene med god mad sammen med vores familie, sagde storesøster Akshana på 10 år.

De to søstre var taget alene ned i byen, fordi de havde set, at der var mulighed for at være kreative.

- Vi har faktisk haft et ønske om at lave et julegavehjørne gennem længere tid, men vi kan ikke selv stå for det. Så derfor er vi mægtig glade for, at vi har fundet en, der kan og vil, siger Jan B. Knudsen fra Vores Ikast.

Oprindelig var workshoppen planlagt til kun at foregå lørdag formiddag. Men aktiviteten var så populær, at den også blev gennemført søndag formiddag.

Ud over grydelapper, viskestykker og frugtposer kunne børnene også lave snefnug med perleplader eller træ-ispinde. Eller snebolde i flere forskellige størrelser.

Seksårige Aarau Gupta fejrer ikke jul, men familien gør et stort nummer ud af at gøre danskernes højtid til en stor familiebegivenhed, hvor der er tid og plads til at være sammen og spise god mad. Foto: Laila Kempel
Søstrene Akshana og Arantikaa Granasekar på 7 og 10 år var alene taget ned i Strøgcentret for at hygge sig i det kreative børne-julegavehjørne. Foto: Laila Kempel
Tre-årige Vera Sonne Lundgaard var på vej til Vesterhavet sammen med familien. Hun udnyttede tiden i julegave-værkstedet mens resten af familien stod i kø for at blive kviktestet i det nærliggende testcenter. Foto: Laila Kempel