Første VM-prøvelse bliver dansk tyvstart på mellemrunden

Der er vigtige point på spil i den sidste gruppekamp mod Sydkorea, der også er klar til mellemrunden.

5. december 2021, 16.35

Mette Tranborg glæder sig til at se, hvordan det danske hold reagerer på at blive presset ved VM.

BARCELONA Selv om både Danmark og Sydkorea allerede er kvalificeret til mellemrunden ved VM i håndbold, er der rigeligt at kæmpe for i mandagens opgør mellem de to gamle rivaler.

Holdene får nemlig point med over i mellemrunden. Men kun de point, der er opnået mod andre hold, der er avanceret.

Det betyder, at Danmark og Sydkorea begge kæmper for at få de optimale fire point med videre.

- Vores tanke er, at mellemrunden starter nu. Vi ved også, at målscoren kan få stor betydning. Fra nu af tæller hvert mål, og det glæder vi os til, siger landstræner Jesper Jensen ovenpå to bløde opgør som indledning på VM.

- Jeg tror også, at spillerne har en lidt uforløst fornemmelse lige nu. Der er ikke mange, der har spillet over en time sammenlagt i de to første kampe, lyder det fra landstræneren.

Sydkorea og Danmark har haft adskillige drabelige dueller mod hinanden i kvindehåndbold.

Men sydkoreanernes aktuelle styrke er lidt svær at blive klog på, fordi der er blevet skiftet en del ud siden OL i sommer. De imponerede ikke i lørdagens kamp mod Tunesien, der blev slået med sølle to overskydende mål.

- De nye spillere, der er kommet med, er ikke lige så gode som de gamle. Men deres startopstilling er rigtig god, vurderer Jesper Jensen.

- Sydkorea er på et niveau, hvor vi håber og tror, at vi er blevet bedre end dem de sidste 11 måneder. Jeg håber, vi har taget et skridt op ad stigen, siger han.

De danske spillere ser frem til at møde et hold, der utvivlsomt vil yde hårdere modstand, end Tunesien og Congo gjorde i de første kampe.

- Ja, helt klart. Det er lidt svært at vurdere, hvor vi i virkeligheden står, fordi vi har spillet to kampe mod modstandere, vi skulle slå og også slog ret stort, siger bagspilleren Mette Tranborg.

- Det bliver spændende, hvordan vi håndterer det, når vi bliver presset, siger hun.

Kampen mod Sydkorea er den sidste i det indledende gruppespil. I mellemrunden skal Danmark op imod Tyskland, Ungarn og enten Tjekkiet eller Slovakiet.

/ritzau/