Brixtofte er tilbage i Ikast

Marie Brixtofte har premiere på et nyt foredrag, hvor senfølger, bagage og oprydning efter en opvækst med alkohol behandles

2. marts 2020, 05.00

Marie Brixtofte er tilbage i Ikast, hvor hun den 4. marts holder foredrag på biblioteket. Foto: PR

FOREDRAG Marie Brixtofte besøger Ikast Bibliotek med et nyt foredrag: Senfølger, baggage og oprydning

Marie Brixtofte er datter af den kendte og nu afdøde politiker, Farums borgmester Peter Brixtofte.

Hun vil i dette foredrag fortælle om, hvordan det var at vokse op i en dysfunktionel familie - med en far, der drak. Hun vil på hudløs ærlig vis fortælle om alle de strategier, hun lærte som barn for at få mest mulig kærlighed og nærvær – og hvordan de selvsamme strategier, som reddede hende som barn, har spændt ben for hende gennem voksenlivet.

Sådanne strategier hedder senfølger – og I dette foredrag vil Marie invitere deltagerne til at reflektere over, hvad de selv har med i baggagen.

Hun vil snakke om, hvordan vi hver især har ansvaret for den baggage, vi nu engang har fået med os – og hvordan vi så kan komme i gang med at rydde op i den.

Marie Brixtofte har i mange år arbejdet som psykolog, så hun kender både som professionel og som barn med baggage – hvordan vi kan arbejde med de forskellige senfølger.

Marie vil præsentere egen og gængse modeller for at arbejde med blandt andet behovet for kontrol, lavt selvværd, over-ansvarlighed, søvnproblemer, problemer med at sige fra, høje krav til selv og andre, trangen til at misbruge, den hårde indre kritiker, fornemmelse af kun at have sig selv at stole på, den kroniske dårlige samvittighed, følelsen af at være passager i sit eget liv, angsten for at blive afsløret, overudviklede følehorn/antenner, og hvordan vi kan blive omsorgsfulde over for os selv (selvomsorg).

Undervejs har publikum mulighed for at stille spørgsmål, og der kan indbygges en fælles refleksion