Ikke et ord om politik: Læreren med de mange navne

Den nyvalgte byrådspolitiker HC Jørgensen skulle i sin tid vidt omkring i både uddannelse og kilometer, før han fandt sin rette hylde

Udgivet:10. marts 2022, 10.08

Læsetid:3 minutter

Hans Christian Damborg Vinther Jørgensen. Medlem af byrådet i Ikast-Brande Kommune. Foto: Henrik Ole Jensen

Thomas Vang Nielsen
Journalist

2 år siden

ENGESVANGHC(HANSALDER:UDDANNELSE:JOB:BOPÆL:PRIVAT:PARTI: Navnet er Hans Christian Damborg Vinther Jørgensen, men i den korte udgave bare HC.

HC Jørgensen er født i Roskilde.

Ni år senere blev forældrene skilt, og drengen flyttede med sin mor til en ny landsdel, hvor hun havde fået job som ledende hjemmesygeplejerske i en fjern by, der hed Herning.

- Jeg gik på Engesvang Skole frem til 10. klasse og med Frank Heidemann som klasselærer i nogle år. At jeg senere skulle komme til at afløse ham som socialdemokratisk byrådsmedlem fra Engesvang, havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, men det er da sjovt at tænke på, fortæller HC Jørgensen med et smil.

Den unge HC anede ikke, hvad han skulle efter folkeskolen.

Han begyndte på gymnasiet, men droppede ud igen, da han var for skoletræt.

HC Jørgensen ville være maskinmester og ud at sejle på de store verdenshave og begyndte derfor på søfartsskole i Svendborg og maskinmesteruddannelse i Esbjerg.

- Jeg blev aldrig færdiguddannet. Det var mest for eventyret. Jeg fik dog en kontrakt med rederiet Norden og kom ud at sejle i to år. Min mor kørte mig til Billund, og så fandt jeg ellers selv derfra til Japan, hvor jeg skulle påmønstre en olietanker. Så sejlede vi i 30 dage, til vi nåede Kuwait og fik lastet, og så sejlede vi 30 dage retur til Tokyo, fortæller HC Jørgensen.

Landkrabbe med hue

Efter et halvt år sagde HC Jørgensen farvel til olietankeren, og han tog de næste halvandet år hyre på forskellige fragtskibe.

Som 21-årig begyndte han på HF ved Ikast Gymnasium, og med huen på hovedet to år senere var han klar til at læse videre.

Det blev til et enkelt år med statskundskab på Aarhus Universitet.

- Jeg havde en drøm om at blive gymnasielærer, men uddannelsen var alt for teoretisk til min smag. Det var nok i virkeligheden mere det pædagogiske element, som interesserede mig, fortæller HC Jørgensen.

Kærlighed ved første blik

HC flyttede til København for at læse til lærer på Blågårds Seminarium. Han købte sig en lejlighed på Nørrebro, og den var hans hjem de følgende fem år.

Den unge studerende var i sensommeren 2000 til Smørhulsfest i Bording. Ved byfesten mødte han den ét år yngre Lonni Nielsen.

I 2003 blev parret både gift på rådhuset i København og forældre til sønnen Emil. Samme år blev HC Jørgensen færdiguddannet lærer.

Parret blev enige om at vende hjem til det midtjyske og dermed komme tættere på familie og venner.

- Hun er fra Bording, og jeg er fra Engesvang. Men jeg skulle under ingen omstændigheder bo i Bording, så det blev altså til, at vi i 2004 købte huset her på Tjørnevej, hvor vi stadig bor, fortæller HC Jørgensen, der i dag arbejder som lærer og teamkoordinator på Bording Skole.

Jørgensen

Christian Damborg Vinther Jørgensen)

47 år

Lærer

Lærer og teamkoordinator på Bording Skole

Tjørnevej 10, Engesvang

Gift med Lonni Nielsen, som han har to børn med: Emil på 18 år og Julie på 15 år

Socialdemokratiet