Nærhed, sammenhold og ét fælles mål i Ikast: Ny stafet-formand vil samle byen til kampen mod kræft

Stafet for Livet i Ikast har fået ny formand. Det bliver Katrine Vinther, som er født og opvokset i byen

17. oktober 2021, 13.33

Katrine Vinther er ny formand for Stafet for Livet i Ikast. Hun vil bruge sine koordienringsevner til at gøre det lettere at være frivillig i forbindelse med Stafet for Livet, som hun håber, kan blive en byfest til næste år. Foto: Henrik Ole Jensen

PORTRÆT Det har været en omtumlet begyndelse i Ikast for Stafet for Livet.

I 2019 kom det populære tiltag til Ikast og blev også ganske velbesøgt med godt 500 deltagere. I 2020 blev det hele aflyst på grund af corona, og i 2021 måtte Stafet for Livet tænke kreativt for overhovedet at gennemføre.

Nu har den 24-timers holdaktivitet fået ny formand i Ikast efter Peder Fenger.

Hun hedder Katrine Vinther og ønsker at gøre Stafet for Livet til en byfest, hvor sammenholdet og nærheden igen kan mærkes. Qua sin uddannelse og mangeårige erfaring med projektstyring samt koordinering føler hun sig godt rustet

- Det giver noget særligt at være fysisk sammen om en fælles sag. I år var livemusikken væk, aktiviteterne var væk på en fælles, fysisk stafetplads, men egentlig handler det overordnet om, at vi er aktive i 24 timer for at symbolisere, at kræft aldrig sover. Stafet For Livet er et døgn, hvor man sætter fokus på kræftsagen, kæmper sammen og fejrer livet. Det er en anledning til at mindes dem, man har mistet, og give håb til dem, der kæmper. Stafet for Livet er fællesskab, oplysning og indsamling - for kampen mod kræft, siger Katrine Vinther.

Den nye formand håber på, at Stafet for Livet ligeledes kan blive et rum, hvor tabuet omkring sygdommen kan blive nedbrudt.

- Hvis vi kan blive mindre berøringsangste overfor de, som har kræft, har haft kræft eller har kræft inde på livet, er vi nået et godt stykke. Det håber jeg, stafetdøgnet kan være med til. For langt de fleste vil hellere tale om sygdommen end at mærke, at folk dukker sig eller undgår at spørge ind til sygdommen, siger Katrine Vinther.

Erfaring fra hverdagen

Formanden er en vaskeægte Ikast-pige. Hun er således født og opvokset i byen.

Katrine Vinther har en bred erfaring inden for projektstyring samt kommunikation og har i en årrække arbejdet i udlandet.

- I et lokalsamfund som Ikast er vi afhængige af frivillighed. Uden frivillige kræfter ville vi ikke have ret meget, så vi er bundet af, at folk i byen vil gøre en indsats, hvad end det er stafetten, foreningslivet eller noget tredje. Det er en af årsagerne til, at jeg i mange år har været med i stafettens styregruppe, siger den nye formand og tilføjer:

- Jeg godt kan lide at sætte noget i værk, lægge en plan og se det blive eksekveret, lyder det fra Katrine Vinther, som til dagligt arbejder som projektleder og brand manager i en virksomhed, der laver tasker og kufferter i mærkerne Lego og Caterpillar.

Derudover har hun en kandidat i virksomhedskommunikation og har som nævnt efterhånden oparbejdet en stor erfaring i at arrangere og holde Stafet for Livet.

- Jeg forventer helt klart at kunne bruge mine styrker fra mit arbejdsliv i den gode sags tjeneste med fokus på overblik, koordinering og anskueliggørelse af opgaver, så det bliver så overskueligt som muligt at være frivillig, lyder det fra Katrine Vinther.

En evne og et ansvar

Katrine Vinther har ikke selv haft kræft inde på livet.

Årsagen til hendes engagement skal findes i ønsket om at gøre en forskel med de evner, hun nu engang besidder.

- Jeg græder hvert år, når vi åbner stafetten og holder lysceremonien. Man kan mærke sammenholdet, og at vi står sammen mod kræften. Hvis man er berørt af kræft, forestiller jeg mig, at man ikke har kræfter og overskud til at stå for Stafet for Livet. Derudover fanger det mig som nævnt at sætte mig ned, finde ud af »hvad er det, vi skal« »hvad vil folk have« »hvor skal vi hen« og så få det sat i verden, forklarer Katrine Vinther.

Til dagligt er hun gift med Søren Ross, som driver Køkkenpiraterne og Et Trin Op i Ikast.

Parret har sammen Alberte på snart to år og lille Frederik på otte uger.