Igen to point i Europa: Herning-Ikast besejrede rumænere

Svingende spil, da HIH nedlagde Magura Cisnadie 31-28 i European League

Udgivet:15. januar 2022, 20.08

Læsetid:2 minutter

Simone Petersen og Herning-Ikast Håndbold sikrede sig lørdag aften den anden sejr på stribe i sæsonens europæiske gruppespil i European League. Foto: Henrik Ole Jensen

Ole Bitsch
Journalist| obi@herningfolkeblad.dk

HÅNDBOLD Herning-Ikast Håndbold hentede lørdag aften sæsonens anden sejr i gruppespillet i EHF European League.

På hjemmebane i IBF Arena blev det til to point, da rumænske Magura Cisnadie blev nedlagt med 31-28 - efter midtjysk pauseføring på 17-12.

For en uge siden vandt Herning-Ikast ude over russiske Lada Togliatti, mens Cisnadie tog en sikker sejr hjemme over Storhamar fra Norge. Men gruppens to tophold spillede ikke til topniveau i Ikast.

Værterne indledte med fem tekniske fejl i løbet af matchens første fem minutter. Den manglende fokus udnyttede de rumænske gæster til at sikre en føring på et par pinde

Men da HIH-kvinderne fik skærpet koncentrationen og især den defensive struktur, var det hjemmeholdet, som et kvarter senere kunne glæde sig over et forspring på 12-8. I den fase var det særligt HIH-fløjene Emma Friis og Cecilie Brandt, som udviste markant skarphed i afslutningerne.

Begge hold kæmpede igennem hele kampen med mængden af tekniske fejltagelser - et samlet antal, der rundede 20 styks fordelt over 60 minutter.

Da Herning-Ikast også misbrugte flere store chancer, heriblandt to i fri position til stregen Sarah Iversen, havde værterne vanskeligt ved at ryste rumænerne af sig.

Det så ellers lovende ud midt i anden halvleg, hvor HIH’erne førte 24-18, men hjemmeholdet fik ikke helt lukket posen.

To reddede straffekast af rutinerede Sabine Englert, der måtte se kollegaen Jessica Ryde få fuld spilletid i åbent spil, sørgede for, at Magura Cisnadie aldrig nåede helt op på siden af favoritterne.

Rumænerne kom dog tættere på i en rodet slutfase, hvor Magura reducerede til blandt andet 22-25, men overraskelsen eller spændingen blev ikke et tema i de døende minutter, hvor scoringer fra eksempelvis Emma Friis og Sarah Iversen sikrede sejren på 31-28.

HIH-topscorer lørdag aften blev Emma Friis med otte træffere på ni afslutninger.

Herning-Ikasts næste kamp spilles onsdag 19. januar i Bambusa Kvindeligaen, hvor modstanderen i IBF Arena er Randers HK. Og denne gang med tilskuere på lægterne.