Ny majoritetsejer hos Fletco

Erhvervsinvest overtager majoriteten fra brødre-trio

17. marts 2016, 05.01

Aktiemajoritet Fletco Carpets A/S, som er hjemmehørende i Bording, har fået ny hovedaktionær.

Det er Erhvervsinvest, som overtager aktiemajoriteten fra brødrene Brian, Bent og Benny Jensen, som siden 1982 har ejet og drevet virksomheden, som blev grundlagt af faderen Richard Jensen i 1947.

Det skriver Textuelt.

Den nye majoritetsejer kommer til at spille en aktiv rolle i udviklingen af Fletco.

-Vi ser frem til at fortsætte og accelerere udviklingen og internationaliseringen af Fletco i partnerskab med Erhvervsinvest. Vi har i Erhvervsinvest fundet en partner, der kan tilføre mere risikovillighed og kompetencer inden for internationalisering, hvilket vi mener er vigtige forudsætninger for at udnytte Fletco's potentiale, siger Fletcos direktør Brian Jensen i en pressemeddelelse.

Veldrevet virksomhed

Og der er masser af gode grunde til, at Erhvervsinvest vælger at investere i FLetco:

- Fletco er en god og veldreven virksomhed med en international profil, der har oplevet høj vækst de seneste år inden for erhvervssegmentet. Virksomheden har et betydeligt potentiale for yderligere værdiskabelse både gennem organisk og uorganisk vækst. Vi ser frem til at bidrage til virksomhedens udvikling på det stærke fundament, som er skabt af selskabets dygtige ledelse og medarbejdere, siger direktør og Managing Partner i Erhvervsinvest Thomas Marstrand.

Fletco producerer vævede tæpper og tæppefliser til erhvervskunder. Eksporten udgør næsten 90 procent af virksomhedens omsætning, og eksportmarkederne dækker størstedelen af verden. Fletco har igennem årene modtaget hædrende omtale og vundet en række priser som for eksempel Red Dot Award, German Design Award og Iconic Award for produkter udviklet i samarbejde med internationale designere som Philippe Starck og Sebastian Wrong.

Positivt

Regnskabsåret 2015 var positivt for Fletco, som kunne præsentere et resultat før skat på 5,8 millioner kroner, hvilket var en markant fremgang i forhold til 2,4 millioner kroner året før. Bruttofortjenesten blev i 2015 øget fra 24,9 millioner kroner til 30,3 millioner kroner.

Erhvervsinvest investerer i mindre og mellemstore danske virksomheder i forbindelse med generations- og ejerskifter.

I Erhvervsinvests portefølje finder man blandt andet Samsø Syltefabrik A/S, Design Eyewear Group A/S og mineralvirksomheden Damolin A/S.