Åbnede salon i baggangen for 40 år siden: Nu fejrer hun jubilæum

Jette Starcke ville kombinere rollen som mor med enkelte kunder i hjemmet

10. januar 2021, 06.56

Jette Starcke-Jensen med salonhunden Bølle kan fejre 40 års jubilæum som selvstændig frisør. Foto: Flemming Hansen

JUBILÆUM - To små børn og en travl hverdag som frisør hang ikke helt sammen for 40 år siden. Så med ønsket om at få en mere tålelig hverdag besluttede frisør Jette Starcke-Jensen og ægtemanden Jørn, at hun skulle være hjemme ved børnene.

Vi tænkte, at vi kunne spare lidt på pengene, hvis jeg selv kogte marmeladen og syltede rødbederne, og så kunne jeg sådan tage lidt kunder ind i baggangen for at supplere, forklarer Jette Starcke-Jensen og kigger op i loftet for ligesom at understrege, at det ikke sådan virkeligheden blev for den nyetablerede selvstændige frisør.

Selvom alt blev lavet efter bogen med cvr-nummer og det hele, så turde hun end ikke håbe på, at hun kunne få en forretning stablet på benene. I dag 40 år senere ved hun meget bedre.

Kunderne fulgte med

Jette Starcke-Jensen var nemlig en god frisør, som kunderne ikke sådan lige ville slippe, bare fordi hun havde sagt sit faste job op hos en af Ikasts dengang mest fashionable saloner: Nøddesbo på Villavej i Ikast.

Det betød, at der blev travlt i baggangen på Finlandsgade, og snart sad kunderne i køkkenet med tørretumbleren trukket ned om ørene for at næste kunde få plads i frisørstolen foran spejlet, mens den yngste søn stod og hev i tremmerne i kravlegården

Derfor gik der ikke mange måneder før en massiv ombygning af familievillaen blev sat i sving, så baggangen kunne indrettes til en mere funktionel frisørsalon.

En klip og en snak

Den 5, januar er det præcis 40 år siden, og Jette Starcke er stadig i gang med masser af faste kunder.

- Jeg tror ikke, der er nogen, der har været med hele vejen. De falder jo desværre fra, siger Jette Starcke, mens hun løfter salonhunden Bølle op på skødet og fortæller.

For Ikast-frisøren handler det nemlig ikke kun om at kunne klippe og sætte frisurer i de rette totter. Kontakten med mennesker og snakken, der naturligt opstår, sætter hun stor pris på.

- Det er så dejligt at have en stor fast kundekreds, som man lærer at kende. Det giver nogle gode snakke, siger den 64-årige frisør, der ikke er i tvivl om, at menneskekontakten er et privilegium, der følger med jobbet og en af de medvirkende årsager til, at hun ikke har planer om at lægge hverken saks eller kamp på hylden.

Efter 40 år har hun de kendte frisørskavanker efter mange års stående arbejde med løftede arme.

- Det værker, og kan mærkes. Selvfølgelig kan det. Men jeg arbejder alligevel, fordi jeg ikke kan lade være, siger Jette Starcke, der har i dag har en ugentlig arbejdstid på 24 timer, og elsker at »ordne verdenssituationen« med sine kunder i salonen.

Familiær salon

- Jeg bruger et par formiddage om ugen på at pleje mig selv med fysioterapi og træning, og så passer jeg mit arbejde og min familie, siger Jette Starcke, der også altid har haft hund. Oprindelig udenfor salonen, men siden Bølle flyttede ind har han fået titel af »Salonhund«, og er en del af det familiære præg, som Jette Starcke-Jensen altid har haft i sin salon.