Nypyntet Strøgcenter: Klar til lysere tider

Vores Ikast har fået politiets tilladelse til at holde lang fredag den 29. maj

28. maj 2020, 09.44

Marianne Boel og Jan B. Knudsen har ingen problemer med humøret, mens de hænger de nye farverige vimpler op i Strøgcentret

IKAST - Solen skinner og livet begynder så småt at vende tilbage til mere normale tider, som før coronaen lammede Danmark.

I Strøgcentret er der på trods af hårde tider masser af optimisme at spore.

Vores Ikast glæder sig til at invitere til lang fredag den 29. maj og ikke mindst til at vise resultatet af de mange hjemmelavede vimpler, der kommer til at sætte sit festlige præg på udsmykningen hele sommeren.

- Sidste år holdt vi stor havefest med aktiviteter og musik. Det var også planlagt i år, men situationen er anderledes siger chefen for Vores Ikast - Jan B. Knudsen.

Foreningen og byens butikker har erkendt, at man ikke kan invitere til hverken fest eller underholdning.

Kærlig afstand

- Men vi har fået politiets tilladelse til at udvide åbningstiden med tre timer, ogvi tror på, at folk har lyst til at komme ned og møde hinanden igen - på afstand - efter en lang periode, hvor folk har isoleret sig - præcist som myndighederne har anbefalet, siger Jan B. Knudsen.

Strøgcentret tager alle forholdsregler med sprit og opfordringer til at holde afstand til hinanden.

- Vi skal til at åbne op igen. I god ro og orden. Der er rigtig gode muligheder for at lave en god handel. Butikkerne har masser af gode og dejlige sommertilbud på hylderne, så jeg kan kun gentage, hvad vi hele tiden siger: Handel i Ikast - det er nærliggende, siger Jan B. Knudsen.

Ud over butikkerne, der har adresse i Strøgcentret vil der også komme lokale bilforhandlere i centret. De er efter en lang pause også klar til at lave gode handler, så også de kan få ordentlig gang i butikken igen.

I vimpel

Vores Chef glæder sig også til at præsentere centrets nye sommerudsmykning. Over 230 farverige vimpler i et ubeskriveligt sammensurium af designs og mønstre er så småt begyndt at titte frem på spærrene.

- Vi er begyndt at hænge de første op, men det tager jo tid at farvekordinere og få det hele til at passe, siger Jan B. Knudsen.

Han har fået hjælp af Marianne Boel der også en af ophavskvinderne til vimpelprojektet.

- Jeg var i gang med at bestille plastikvimpler i lighed med sidste år, men blev godt og grundig sat på plads, at man i disse miljøtider ikke sådan bare bruger plastik, forklarer Jan Knudsen, der hurtigt blev varm på ideen.

- I en tekstilby som vores, er det jo oplagt, understreger han

Derfor opfordrede Vores Ikast de lokale kreative kræfter til at byde ind i fællesskabet.

- Projektet fik pludselig en hel anden dimension da coronakrisen ramte. Så blev det til et fælles projekt hver for sig, siger Marianne Boel.

Hun er som Jan B. Knudsen ganske imponeret over opbakningen.

230 styk

Vi var bekymrede for om vi kunne fylde hele Strøgcentret med hjemmelavede vimpler og havde forskellige nødplaner i spil for at sikre os, at udsmykningen gik hele vejen. Men det kunne vi godt have sparet os. Vi har fået over 230 vimpler fra 40 forskellige bidragsydere, det er da ganske imponerende, lyder det fra de to vimpel-ophængere

Vimplerne er syede strikkede, malet, broderede og hæklede med alverdens teknikker.

Som en lille gulerod, så skal der også findes vindere i den udskrevne konkurrence. Der er både en lodtrækningsdel - men også en, hvor kompetente dommere vil bedømme de mange bidrag.

Vinderen afsløres fredag aften.