Cools matchvinder: Smal og fortjent sejr til FCM

Den belgiske back Dion Cools blev matchvinder på Pione Sistos flotte forarbejde i FCM’s hjemmesejr på 1-0 over AC Horsens

14. februar 2021, 20.41

Her scorer Dion Cools sejrsmålet. Foto: Tom Laursen

FODBOLD Med sit første mål for FC Midtjylland blev belgiske Dion Cools matchvinder, da FCM søndag vandt 1-0 over AC Horsens på MCH Arena.

Målet faldt 20 minutter før tid på et fornemt indlæg fra Pione Sisto.

Sejren var fortjent mod et defensivt indstillet Horsens-hold. FCM dominerede gennem hele kampen, og sejren kunne snildt have været et mål større.

Hjemmeholdet stillede umiddelbart ekstra offensivt op. Jens-Lys Cajuste var henvist til bænken, mens Evander Ferreira var trukket ned centralt på midtbanen ved siden af Frank Onyeka. Længere fremme stillede FCM med kæde bestående af Pione Sisto, Anders Dreyer og formstærke Gustav Isaksen, og foran dem lå Luca Pfeiffer, der er kommet på tavlen i de to seneste kampe.

Chancer til Isaksen

FCM lagde godt ud og var også generelt bedst i en noget stilfærdig første halvleg. Efter syv minutter testede Evander Horsens-målmand Matej Delac med et fint langskud, som keeperen dog havde styr på.

Efter et lille kvarter var det Gustav isaksen, der forsøgte sig fra distancen, men heller ikke den 19-årige kantspiller overlistede målmanden.

Efter en god halv time kom halvlegens største chance og flotteste detalje. Gustav Isaksen løb mod et fornemt indlæg til forreste stolpe fra Pione Sisto, og Isaksen fik resolut flugtet fra tæt hold, men det var lige på en årvågen Matej Delac.

Gæsterne var defensivt indstillede og ikke specielt farlige, men kort inde i anden halvleg var de gulblusede alligevel tæt på at tage føringen. Jannik Pohl kom afsted i en omstilling, men i fri position sendte han bolden snert forbi opstanderen.

Endnu farligere blev det efter en god time. FCM-keeper Jesper Hansen, der var stort set arbejdsløs, tabte overblikket og busede ud på lidt af en skovtur, som endte med, at anfører Erik Sviatchenko afværgede et skudforsøg på stregen.

Kort forinden var FC Midtjylland tæt på scoring. Et godt Evander-indlæg blev headet lige forbi mål af Luca Pfeiffer.

Endelig kom målet

Samme opskrift blev fulgt, da FCM endelig fandt hullet i den gule Horsens-ost. Med knap 20 minutter tilbage viste Pione Sisto flot overblik og centrede højt ind i feltet mod fjerneste stolpe, hvor højrebacken Dion Cools kom flyvende og karatesparkede bolden mod mål. Horsens-keeper Delac fik fanget bolden og kastet den ud af mål igen, men den var over stregen - det blev bekræftet af VAR.

Horsens forsøgte at jagte en udligning i de sidste minutter men var aldrig helt tæt på. I stedet kunne indskiftede Awer Mabil sende bolden i et tomt mål, mens Horsens-keeper Matej Delac forgæves halsede hjem efter at have været med fremme i en sidste øjebliks-satsning. Scoringen blev dog annulleret for offside, så FCM nøjedes med en smal, men fuldt fortjent sejr på 1-0.