Nyt FCM-byggeri tager hensyn til naboerne i Skovbjergparken

Byrådet sendte FCM og Guldminens visioner om ny bygning og et mindre bjerg ved Hagelskærvej i høring, og understreger samtidig, at Skovbjergparken bliver, hvor den er

24. marts 2021, 11.47

Byggeriet til FCM og Guldminen er et fælles hus, som deles op til hver enkelt organisation. Det kommer til at indeholde under­visningslokaler, kontorer, styrkerum, motionsrum, streethal og lignende. Den øverste etage skal rumme akademiboliger til FC Midt­jylland. Illustration: Ikast Complete

HØRING To punkter på byrådsmødet mandag aften vedrørte en ny bygning tilhørende ISI Idrætsfriskole Guldminen og FC Midtjylland under det fælles navn Ikast Complete.

Et punkt handlede om at sende projektet med blandt andet en bygning på fire etager og en 15 meter høj udsigtsplatform ovenpå en 10 meter høj, kunstig bakke i offentlig høring i syv uger fra 31. marts til og med 19. maj. Det blev enstemmigt vedtaget.

- Lukker ikke!

Det andet punkt handlede om den fremtidige struktur for psykiatri og handicap, hvor byggeprojektets nabo Skovbjergparken hører under.

Siden projektet blev offentligt kendt, har mange spekuleret i, hvordan det skal gå for beboerne på Skovbjergparken.

I den forbindelse ville Frank Heidemann (S) en gang for alle mane alle rygter i jorden.

- Skovbjergparken skal ikke sælges, og Skovbjergparken lukker ikke, sagde Frank Heidemann, der er formand for sundheds- og omsorgsudvalget.

Partifællen Birthe Sørensen fortalte, at der har været god dialog mellem naboerne.

- Det er meget tilfredsstillende, at der i forslaget til lokalplanen er bestemmelser om afskærmning mellem Ikast Complete og Skovbjergparken, og at Skovbjergparken er blevet hørt i forberedelsen med udarbejdelsen af lokalplanen. Beboerne er sårbare mennesker, så det er godt, der tages hensyn til dem, sagde Birthe Sørensen.