Nyt program for kulturen i Engesvang

Kulturens Venner går mere digitalt med billetsalg

Udgivet:11. oktober 2021, 08.22

Læsetid:2 minutter

Der er igen styr på kulturen i Engesvang, hvor Kulturens Venner er klar med en hel folder fyldt med aktiviteter i det forestående efterår. Foto: Privat

ENGESVANG Nu er der ved at være styr på kulturen i Engesvang igen, fortæller formanden for foreningen Kulturens Venner, Helga Knorr, i en pressemeddelelse

- Vi har jo været underdrejet i corona-tiden, og vi har været varsomme med at lukke op. Men nu er vi så langt, at vi har lavet en programfolder med tilbud om en række kulturtilbud i efteråret, siger Helga Knorr.

Hun fortæller, at den nye programfolder ikke bliver husstandsomdelt lige som det tidligere årsprogram. Der er trykt et mindre antal, der ligger til afhentning i blandt andet Engesvangs dagligvarebutikker, biblioteket og kulturhuset.

- Vi må erkende, at vi alle bliver mere digitale. Derfor opfordrer vi de kulturinteresserede i Engesvang til at følge med på nettet og abonnere på foreningens nyhedsbrev, så der kommer besked direkte i folks mailboks, når vi har nogle forestående arrangementer, siger formanden for kulturforeningen.

Hun fortæller, at digitaliseringen betyder, at man fremover kan købe billetter til de populære fællesspisninger på foreningens hjemmeside. Men man vil også fortsat kunne købe gode gammeldags papirbilletter i Dagli’Brugsen Engesvang.

Fællesspisning, koncert og café

I resten af efterårsprogrammet er der planlagt to fællesspisninger i kulturhuset på Ågade. 27. oktober er det bestyrelsen for kulturhuset, der går i køkkenet og fremtryller god aftensmad. 17. november er det nogle af Kulturens Venners frivillige, der stiller an til julefrokost med de kolde og lune retter, der hører til en traditionel danske julefrokost.

Jul og nytår er der også arrangeret vinsmagning med gode bud på, hvad der kan serveres til julens og nytårets fester.

Et kulturelt højdepunkt i efteråret bliver koncerten i kulturhuset lørdag 6. november. En række af egnens musikgrupper vil spille numre, de mener illustrerer begrebet krig og fred. Koncerten skulle egentlig have været afviklet sidste år i maj i forbindelse med 75 året for Danmarks befrielse. Det måtte som bekendt aflyse på grund af covid-19, men nu er musikgrupperne klar til hver at spille to-tre numre under overskriften »krig og fred«.

En JazzCafe bliver det også til i efteråret, nemlig 4. november, hvor kulturhusets gæstes af gruppen »Ked’li«, der er alt andet end kedelige jazzmusikere fra Silkeborgområdet.

- Det er ikke så meget, vi når at arrangere i efteråret, men jeg lover, at vi allerede er i gang med at planlægge endnu flere spændende arrangementer på den anden side af nytår, siger Helga Knorr.