En fortrolig ven: Tinne Kristensen har strikket 322 bamser til udsatte børn

Tinne Kristensen fra Ikast har fart i fingrene og har foreløbig strikket hele 322 bamser til udsatte børn - hun har kurs mod bamse nummer 400

Udgivet:18. december 2021, 11.53

Læsetid:2 minutter

Her sidder Tinne Kistensen med bamserne nummer 1, 100, 200 og 300. De har alle en speciel plads i hendes hjerte og er et synligt bevis og erindring om alle de børn som har fået en god ven i en svær tid.

Camilla Abildgaard Norup
Egnsredaktør

2 år siden

VELGØRENHED Hun er fra en generation, hvor man aldrig bare har siddet med hovedet i en skærm eller lavet ingenting - nej, 78-årige Tinne Kristensen fra Ikast skal helst have noget fra hånden.

Lediggang var roden til alt ondt, og så blev det Tinne Kristensens lod at strikke. Det har hun altid gjort.

- Skal jeg en tur i byen eller er passager i en bil, har jeg altid mit strikktøj med, siger hun.

I april sidste år, under den indledende corona-nedlukning, var der efterhånden ved at være godt fyldt i skabet med håndarbejde, og på opfordring fra gode veninder kom Tinne Kristensen i kontakt med gruppen »Nørklerne« under den lokale Røde Kors-afdeling. Nørklerne laver forskellige typer tøj til udsatte børn - og så fik Tinne Kristensen ideen til også at lave bamser.

Hver bamse får en tanke

Nu har hun netop taget bamse nummer 322 af pindene.

- Jeg hygger mig med at lave dem, og hver gang en bamse bliver færdig, går der en tanke til det barn, som vil modtage den. Hver bamse får en tanke med, at den skal tålmodigt lytte til det, barnet vil dele med bamsen. Så når jeg har lavet en bamse, er den klar til at modtage både glæder og sorger og måske en tåre, hvis der er noget som presser sig på, lyder det fra Tinne Kristensen.

Mangler ikke garn

Det omsiggribende bamse-projekt og Tinne Kristensens indsats er blevet kendt i hele Ikast, så hun modtager meget garn. Ifølge hende selv kommer hun ikke til at mangle garn - også selv om der bliver brug for rigtigt meget.

Tinne Kristensen har et skarpt blik rettet mod bamse nummer 400.

Det er Røde Kors, der står for at uddele alle Tinne Kristensens mange farverige kreationer til børn, der virkelig har brug for en fortrolig ven i form af en bamse.

Langt de fleste nørklere mødes og laver deres håndarbejde i fællesskab, men Tinne Kristensen er en af de få, der er såkaldt »hjemme-nørkler« fra adressen på Fuglsangs Alle i Ikast.

- Jeg nyder at sidde alene med tankerne og opgaven med at strikke bamserne, siger hun.

Hver bamse tager cirka fem timer at lave, så Tinne har lavet bamser i 1610 timer, og det uden en eneste vabel eller tabt maske. Foto: Privatfoto
Den første bamse blev påbegyndt 22. April 2020. 27. April året efter rundede hun bamse nummer 200 - og i december 2021 har hun netop taget bamse nummer 322 af pindene. Foto: Privatfoto