Ny service til lokale fodboldentusiaster: Ikast Avis bringer resultater og referater fra lokale hold fra U13 til seniorbold

Fremover bringer Ikast Avis både online og i avisen som en helt ny service lokale fodboldnyheder lige fra U13 til Serie 1-niveau - både drenge, piger, kvinder og mænd

Udgivet:13. august 2020, 11.00

Læsetid:2 minutter

I alt 29 ungdoms- og seniorhold, drenge, piger, kvinder og mænd, fra Bording, Brande og Ikast er udvalgte til Mediehuset Ikast-Brandes nye lancering af et samlet overblik over resultater i lokale fodboldkampe. Foto: Helle Holmenlund Christensen

Thomas Vang Nielsen
Journalist| tvn@herningfolkeblad.dk

2 år siden

LOKALFODBOLD Hvordan gik det U15-drengeligaholdene fra Ikast FC og Bording IF sig i aftes? Tog U14-ligapigerne fra Brande IF og Bording IF begge points i weekenden? Eller klarer Serie 1-holdene fra Brande og Ikast FC sig godt i Serie 1 i øjeblikket?

Fremover kan lokale fodboldentusiaster, spillere, trænere, nysgerrige modstandere, spændte forældre eller stolte bedsteforældre finde aktuelle fodboldresultater, små kampreferater og stillinger fra i alt 29 udvalgte lokale hold fordelt over 24 forskellige rækker- både drenge-, pige-, kvinde- og herrehold - fra Ikast, Brande og Bording.

Det sker gennem Mediehuset Ikast-Brande, som hver uge i sæsonen i Ikast Avis og helt aktuelt online på Ikast-Brandenyt.dk bringer resultater, små kampreferater og stillinger.

Lokal med vilje

- Mediemæssigt er der meget fokus på eliteklubber som FC Midtjylland og divisionsklubber. Vores motto er »Lokal med vilje«, så da vi nu teknisk har muligheden for at skabe et forum for lokale fodboldresultater, er det helt naturligt at tæmme den bold og sparke gang i formidling af alle de kampe, som udvalgte lokale hold er involverede i - på tværs af klubber, køn og alder, siger egnsredaktør Jette Aaes, Mediehuset Ikast-Brande.

Den nye service er mulig gennem såkaldt robotjournalistik via Ritzau. Det danske nyhedsbureau har skabt et system, hvor enten DBU, det ene eller begge hold straks efter en spillet kamp indrapporterer resultat og detaljer fra kampen.

De informationer kan Ritzau hurtigt og elektronisk transformere til kampreferater og registrere dem i de relevante stillinger for hver række.

- Robotjournalistik bliver allerede i dag med succes brugt på områder som korte erhvervs- og finansnyheder. Vi glæder os til at oversætte teknologien til noget vedkommende og helt nyt, som i første omgang lokal fodbold i vores område, siger Jette Aaes.

Positiv fodboldformand

I fodboldklubben Ikast FC ser formand Michael Sørensen positivt på det nye tiltag:

- Det vækker minder om dengang, man cyklede op til »glaskassen« på Sieferts Plads for at tjekke holdkort. Der fik man et samlet overblik over mange hold i klubben og resultater. I dag er alle resultater tilgængelige online, men du skal være noget af en nørd for at klikke dig frem til et overblik over ungdoms- og serieholdene - i klubben og i andre lokale klubber, siger Michael Sørensen.

- Det bliver spændende at følge, og jeg håber, at overblikket og formidlingen kan bidrage til at sætte lidt ekstra fokus på fodbold og fodboldaktivitet generelt i området - og på Ikast FC som klub, siger Michael Sørensen.

Den nye resultatservice begynder online i weekenden og får præmiere i avisen i næste uge.

De udvalgte lokale fodboldhold

Ikast Avis/Ikast-Brandenyt.dk bringer hver uge i sæsonen resultater og referater fra i alt 29 hold i 24 rækker:

Serie 1: Ikast FC og Brande IF

Serie 2: Bording IF

U19 Drenge Liga 1: Ikast FC

U19 Drenge Liga 3: Brande IF

U17 Drenge Liga 1: Ikast FC

U17 Drenge Liga 2: Ikast FC

U17 Drenge Liga 3: Brande IF

U16 Drenge Liga 3: Ikast FC

U16 Drenge Liga 5: Bording IF

U15 Drenge Liga 3: Ikast FC

U15 Drenge Liga 4: Brande IF

U15 Drenge Liga 5: Ikast FC

U14 Drenge Liga 2A: Ikast FC

U14 Drenge Liga 5: Brande IF og Ikast FC

U13 Drenge Liga 1B: Ikast FC

U13 Drenge Liga 3: Ikast FC

U13 Drenge Liga 4: Brande IF, Bording IF og Ikast FC

Kvinder Serie 1: Ikast FC

Kvinder Serie 2: Bording IF og Team 10

U18 Piger Liga 2: Ikast FC

U16 Piger Liga 3: Ikast FC

U15 Piger Liga 2: Brande IF

U14 Piger Liga 1: Vildbjerg/Ikast FC

U14 Piger Liga 3: Bording IF