Gode tanker til sårbare børn: Tinne er børnenes og bamsernes ven

Tinne Kristensen fra Ikast har strikket 100 bamser til sårbare børn af indsatte i fængsler. Og slår masker op til endnu flere

Udgivet:06. december 2020, 12.05

Læsetid:2 minutter

Tinne Kristensen med bamse nummer 100 og i baggrunden en god portion af andre bamser på vej ud til børn gennem Røde Kors. Foto: Privat

Jette Aaes
Egnsredaktør

3 år siden

IKAST Egentlig hedder hun Elna Else Johanne Kathrine Kristensen. Men for nemheds skyld koger hun selv og omverden sit navn ind til Tinne.

Ellers er der ikke meget spring-over-lavt-gærde i den 77-årige Ikastbos tilgang til livet.

Blandt andet har hun netop strikket bamse nummer 100 i år færdig - klædt i julerødt og med hat og halstørklæde - bamsen, altså. Alle Tinne Kristensens bamser bliver via Røde Kors Ikast delt ud til sårbare børn, der oplever, at enten far eller mor sidder i fængsel.

- Det er børn, som ikke har mange glæder i livet, og hvor bamsen kan give en god oplevelse, siger Tinne Kristensen.

Gennem hele livet har håndarbejde fyldt en del. Energifyldt passede hun som husmor familien, ægtefællen nu afdøde Laurids Bækgaard Kristensen og hendes to sønner. Stadig i dag, når hun sætter sig for at slappe af, er det i dag stadig for at nørkle - for at glæde andre og sig selv.

I april, under den indledende corona-nedlukning, var der efterhånden ved at være godt fyldt i skabet med håndarbejde, og på opfordring fra gode veninder kom Tinne Kristensen i kontakt med gruppen »Nørklerne« under den lokale Røde Kors-afdeling. En gruppe som netop skaber hjemmelavet tøj til de mest sårbare.

- Det arbejde ville jeg rigtig gerne støtte. På mødet med »Nørklerne« talte vi om de forskellige typer tøj, man kan lave - bukser, undertrøjer, sokker, hatte... Og om bamser, og den idé var jeg vild med, siger Tinne Kristensen.

Videre mod 200

Og så gik hun ellers i gang med garn og pinde. I august var de 40 første bamser klar til ny »familie« gennem Røde Kors, og nu er de næste 60 på vej ud af døren fra hendes hjem på Fuglsangs Alle. Dermed også bamse nummer 100.

- Den har en speciel plads i mit hjerte, fordi den er en milepæl, og det synlige bevis på, at det nytter noget at tage en beslutning. Nu er mit næste mål 200 bamser. Hver bamse har sin egen personlighed. Skal de have hat, tørklæde, være en dreng, en pige...? Ikke to af dem er ens - men det er børnene, der modtager bamserne jo heller ikke, siger Tinne Kristensen, der strikker på ren følelse:

- Tanken om at have givet børn oplevelsen af, at nogen tænker på dem og vil dem det godt. Det giver mig stor glæde, siger Tinne Kristensen, der udover det frivillige arbejde i Røde Kors også bidrager som frivillig hos Folkekirkens Cafe & Dagligstue. Her er snakken også faldet på hendes mange bamser.

- Og rigtig mange fra Dagligstuen har doneret garn, siger en taknemlig frivillig.

Favoritstolen til strikning. Tinne Kristensen har sat næste mål: 200 bamser. Foto: Privat