Hartmuth Wehmeier lader proppen springe for sidste gang: Har solgt sin butik »Vin og Gavehuset« fra 1. juli.

Hartmut Wehmeier har solgt sin butik til ægteparret Dorte og John Mejer fra Ikast

10. juni 2021, 11.51

Hartmut Wehmeier glæder sig til at kunne holde en rigtig god lang sommerferie. Om et øjeblik fylder han 70 år og har nu valgt at sælge sin butik. Foto: Laila Kempel

IKAST Om nøjagtig 20 dage er det slut for Vin og Gavehuset i Strøgcentret.

I hvert fald for den nuværende ejer, Hartmut Wehmeier, som efter 11 år og kort før sin 70-årsfødselsdag har valgt at give sig selv fri.

- Det er da en mærkværdig fornemmelse, siger Hartmut Wehmeier, der har solgt den populære specialforretning i Strøgcentret til Ikast-parret Dorte og John Mejer.

- Jeg synes, jeg har ligget vandret gennem de seneste 11 år og ikke haft meget ferie, så tiden er inde til, at det skal stoppe. Men det har været vigtigt for mig at finde en køber, der vil føre det videre. Måske ikke som jeg ville have gjort det, men med andre fortegn, friske øjne, nye ideer - et friskt pust, siger vinmanden, der på trods af udsigten til at skulle sige farvel til butikken ikke er i tvivl om, at han har gjort det rigtige.

Stor passion for champagne

Dorte og John Mejer har særligt fokus på det gode liv med selvforkælelse, og besluttede sig for at investere i det lokalsamfund, som de elsker, og som de selv og deres tre døtre er vokset op i.

- Jeg underviser i yoga og synes, en specialbutik som denne er en naturlig ting at udvide med, når man har fokus på det gode liv og selvforkælelse. Vi har en stor passion for champagne, og det er helt sikkert noget, der også kommer til at afspejle sig i fremtiden, siger Dorte Mejer, som også har planer om at udvide sortimentet med lækker te.

- Vi vil gerne føre butikken videre med samme, varme og kompetente ånd, som Hartmut har gjort indtil nu. Vi vil bare tilføre vores touch og nyt hen af vejen, siger John Mejer, der også understreger, at fokus på kvalitet og pris er en del af fremtiden, når Mejer-parret overtager nøglerne.

De håber at skabe en lokal butik for alle borgere samt områdets virksomheder med vin- og gaveæsker til arrangementer, særlige lejligheder og ganske simpelt: selvforkælelse.

Parret har planer om at fortsætte i deres nuværende job. Dorte Mejer er ansat som key account manager hos Midtfactoring i Ikast, mens John Mejer er medindehaver og chef for skibsadministration i World Marine Offshore A/S, der holder til i Esbjerg.

Men de lover, at der vil være både kompetent og erfarent personale i butikken. Blandt andet fortsætter Karen Inge Birkkjær, der allerede har sin daglige gang på stedet. Det bliver dog ikke Hartmut Wehmeier, der står på lønningslisten.

- Jeg vil gerne stå til rådighed og hjælpe ind imellem. Men det er det bedste for alle parter, at jeg ikke er der. Jeg har en stærk personlighed og har nok svært ved at indordne mig, så de skal selv have lov til at gøre det på deres måde, siger Hartmut Wehmeier med et stort smil.

Tid til golf

Han glæder sig til at føle friheden og at kunne gøre præcis, hvad han har lyst til.

- Jeg har de seneste to sæsoner betalt kontingent til den lokale golfklub. Nu tror jeg, at jeg skal bruge medlemskabet til noget og komme ud og svinge golfkøllerne, som jeg ikke har brugt de seneste tyve år. Jeg er da fortsat registeret med et handicap på 36, siger han og slår ud med armene.

Han er glad for, at der er truffet en stor og rigtig beslutning, som om bare et par uger ændrer radikalt på dagligdagen.

- Jeg kommer til at savne den daglige kontakt med mine kunder. Jeg har fået opbygget en masse nye kontakter. Det er blevet til bekendtskaber og ja også tætte venskaber, siger Hartmut Weimeier, som håber at coronasituationen ændrer sig, så han kan få lov til at sige ordentligt farvel.