Stopper efter seks måneder: International skole skal have ny leder

Head of School Tom Wilde stopper af personlige årsager og har allerede forladt Danmark

Udgivet:19. januar 2021, 05.59

Læsetid:2 minutter

Tom Wilde tiltrådte som ny leder af den internationale skole i Ikast for et halvt år siden. Nu har han sagt jobbet op på grund af hustruens helbred. Foto: Tom Laursen

2 år siden

IKAST-BRANDE Tom Wilde har valgt at opsige sit job som skoleleder ved International School Ikast-Brande.

Det oplyser skolen på Bøgildvej i Ikast i en pressemeddelelse.

I sin opsigelse siger Tom Wilde, at hensynet til hans hustru og hendes helbred i forbindelse med en vanskelig graviditet har betydet, at han har måttet træffe en svær beslutning.

Tom Wilde udtaler i en pressemeddelse:

- Det var ikke en nem beslutning. Vi elsker begge skolen og det miljø, der er omkring ISIB og Ikast, og vi er taknemmelige for, at alle har fået os til at føle os velkomne fra begyndelsen. Det er uundgåeligt, at sådan et dramatisk skifte vil give anledning til spørgsmål og rygter, men jeg kan forsikre, at vi ikke har noget at udsætte på skolen. ISIB har været et fantastisk sted at arbejde med et fænomenalt team. Mit eneste ønske er, at bakke min hustru op, så vi sammen kan hjælpe vores barn sikkert til verden (red. oversættelse).

Visionerne fortsætter

Formanden for bestyrelsen på International School Ikast-Brande, Kurt Møller Pedersen, er overrasket over situationen, men accepterer og respekterer Tom Wildes valg og udtrykker bestyrelsens fulde forståelse for den vanskelige situation, Tom og hans hustru Lily står i.

- Vi ønsker Tom og hustruen hjertelig tillykke og alt godt. Tom Wilde har kun været på skolen i seks måneder, men han har været en fremragende leder, som bestyrelsen har været meget imponeret over og glade for. Det er lykkedes ham at søsætte en række spændende og fremadrettede initiativer. Tom rejser, men visionerne og strategien forbliver heldigvis på plads, siger Kurt Møller Pedersen.

På jagt efter ny leder

Ifølge formanden er International School Ikast-Brande, som alle andre skoler, lukket ned bortset fra visse nødordninger. Tom Wilde har derfor allerede forladt Danmark og vil derfor i den kommende tid fortsætte med at arbejde online.

Planerne for overgangsperioden og arbejdet med at finde en ny leder er allerede i gang.

- I en situation som denne er vi heldige med at have en meget dygtig og passioneret lærergruppe og et ledelsesteam med Deputy Head Ms. Kerry Bell i spidsen. Bestyrelsen ærgrer sig over tabet af en dygtig leder, men er samtidig fortrøstningsfuld både i forhold til den løbende drift af skolen og til den fremtidige strategi, siger Kurt Møller Pedersen.