Aktiv fødselar: Til vands - til lands og i luften

Direktør Thomas Ulriksen er vild med både luft- og havstrømme og har i det daglige også styr på strømmen som direktør hos Teknikgruppen

Udgivet:19. august 2022, 09.00

Læsetid:3 minutter

Thomas Ulriksen er direktør for Teknik Gruppen i Ikast og har aldrig fortrudt, at han lod sig føre med strømmen: Til lands, til vands og i luften. Foto: Tom Laursen

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

IKAST Han har styr på strømmen, og den kan føre i mange retninger. Thomas Ulriksen er i det daglige direktør for Teknikgruppen i Ikast, men når den sparsomme fritid skal udnyttes optimalt, er det såmænd både luft- og havstrømme, der optager den snart 50-årige ikastbo.

På lørdag, 20. august, runder han en milepæl, når fødselsattestens gulnede hjørner afslører, at den er 50 år gammel.

Thomas Ulriksen er født i Horsens, men flyttede med familien til Sunds, hvor han voksede op.

- Jeg vidste godt, at det nok ikke var den boglige vej, jeg skulle efter folkeskolen. Min far var uddannet maskinmester, så derfor blev jeg enig med ham om, at det nok var elektriker, jeg skulle gå i lære som, fortæller Thomas Ulriksen.

Han fik læreplads i Herning og gennemførte sin uddannelse hos Semco, inden han i 1992 kastede sig over maskinmesteruddannelsen i Fredericia.

- På sjette semester blev jeg kaldt ind på forstanderens kontor, fordi de havde opdaget, at jeg kun havde en 9. klasses eksamen, og uddannelsen faktisk krævede 10 års skolegang. Men jeg fik da heldigvis lov at fortsætte, siger Thomas Ulriksen, der var færdig som maskinmester i 1996.

Kaffepause med uro

Thomas Ulriksen har for en kort stund givet sig selv en kort kaffepause på kontoret på Industrivej i Ikast, og erkender, at nok er hverdagen travl, men at han godt kan lide at have noget at rive i.

- Jeg har aldrig fortrudt mit valg, og jeg er glad for mit job, siger han og afslører, at en diskofest i Bording Forsamlingshus fik ham til at vende strømmen og rette blikket mod Ikast, hvor han i dag bor med hustruen Yvonne og deres tre sønner.

Som nyudlært maskinmester var Thomas Ulriksen udset til at skulle aftjene sin værnepligt hos søværnet i Frederikshavn, men en lille nyfødt dreng i Ikast fik ham til at gøre karriere som militærnægter.

Samfundstjeneste

- Jeg forsøgte ellers at få lov til at aftjene værnepligten i Karup eller et andet sted tættere på. Men det kunne ikke lade sig gøre, så derfor blev jeg militærnægter og måtte i stedet aftjene ni måneders samfundstjeneste. Blandt flere muligheder valgte jeg industrimuseet i Horsens, hvor jeg havde en fantastisk tid, siger Thomas Ulriksen.

Inden han fik job hos Teknikgruppen for omkring 17 år siden, var han ansat flere forskellige steder i det midtjyske. Blandt andet som rejsemontør med opgaver ved Garderkasernen i Høvelte tilbage i 2001.

- Vi kørte jo bare ind og udførte vores arbejde lige indtil 11. september; så skulle der et større sikkerhedstjek og bombehunde til, før vi fik lov at køre ind, husker fødselaren.

Han har diverse tilkaldevagter, også til steder, hvor dørene er låst fra ydersiden på de lukkede psykiatriske afdelinger.

Det er nu 17 år siden, at han søgte og fik job hos Teknikgruppen, hvor han de seneste 11 år har været både direktør og medejer.

Til lands, vands og i luften

Fritiden har han som før nævnt også fyldt godt op med strøm.

Thomas Ulriksen er nemlig en ganske habil faldskærmsudspringer, der kaster sig ud i luftstrømmene 50-60 gange om året.

- Jeg overvejede at uddanne mig til tandemspringer, så jeg kunne springe ud med folk, men må erkende, at det altså er for tidskrævende i forhold til, hvordan min hverdag ser ud. Det går ikke, siger Thomas Ulriksen, der til gengæld ikke siger nej, hvis vejret og udfordringen til at lande et helt nyt sted i Danmark byder sig.

- Det er så fed en fornemmelse, at man bliver afhængig, siger han og afslører, at det ikke kun er i luften, at han søger udfordringer. Som indehaver af dykkercertifikat er det også under vandet, at han søger oplevelser og udfordringer.

På det seneste er han også blevet bidt af den populære padelsport og spiller gerne en double eller to.

Thomas Ulriksens runde fødseldag fejres med en reception i virksomheden på Industrivej på fredag.

Siden 2007 har Thomas Ulriksen været direktør for Teknik Gruppen. På lørdag fylder han 50 år. Foto: Tom Laursen