Debat: Planen for Torvet er fantasiløst og spild af penge

Udgivet:19. november 2020, 15.00

Læsetid:1 minut

Oplægget for en renovering af Torvet er fantasiløst og spild af penge, mener anlægsgartner Tommy Bertelsen. Foto: Thomas Vang Nielsen

Af Tommy Bertelsen. Anlægsgartner Ikast

LÆSERBREV Idéen med at lave Torvet i Ikast til en legeplads er i sig selv meget god, men det løsningsforslag, som Teknik- og miljøudvalget i sidste uge præsenterede, er fantasiløst og direkte spild af penge!

Udvalget vil bruge 250.000 kroner på blandt andet sedum planter. Men det giver ingen mening på en legeplads, hvor de vil blive trampet ned af de børn, der skal bruge legepladsen. Det bliver aldrig nogen succes.

Inspiration og ejerskab

Hvorfor ikke hellere kigge mod eksempelvis Bispetorv i Aarhus, hvor der er lavet bakker og plantet græs, vilde blomster og nogle træer, som man om sommeren kan sidde i læ af, spise sin madpakke på det bløde underlag eller finde en solplet på græsplænen at læse i? Med bakker og træer vil der desuden komme lidt læ på det ellers meget forblæste torv

Vi kunne endda gøre det til en fælles aktivitet i Ikast og få de gode borgere til at hjælpe med at plante træerne og blomsterne, så vi alle sammen tager ejerskab om området.

En ommer

Vi kan alle hurtigt blive enige om, at Torvet lige nu er kedeligt og ikke fungerer. Men den foreslåede løsning fra Teknik- og Miljøudvalget er mindst lige så fantasiløs og spild af penge. Det er en ommer.