Sikker hjemmesejr til FCM

Evander Ferreira og Anders Dreyer var på pletten i FC Midtjyllands hjemmesejr på 2-0 over AaB

Udgivet:18. april 2022, 20.00

Læsetid:2 minutter

FCM-jubel undervejs i sejren over AaB. Foto: Malene Tswai

Kenneth Kristiansen
Journalist| +45 96 26 37 18 | kgk@herningfolkeblad.dk
Kenneth Kristiansen
Journalist| +45 96 26 37 18 | kgk@herningfolkeblad.dk
Sportsjournalist på Herning Folkeblad siden 1999. Det er helt tilbage til dengang, FC Midtjylland blev stiftet. Udover fodbold skriver jeg primært om håndbold - men også alt muligt andet. Tip mig gerne med en god historie.
Se flere artikler af Kenneth Kristiansen

11 måneder siden

FODBOLD Med en sikker og fortjent sejr på 2-0 over AaB holdt FC Midtjylland søndag aften snor i FC København i toppen af Superligaen.

På MCH Arena i Herning scorede Evander Ferreira - på straffespark - og Anders Dreyer målene allerede i første halvleg.

AaB fik aldrig for alvor svaret igen, og gæsterne blev efter pausen endda også ramt af en udvisning.

AaB kom i problemer allerede tidligt i opgøret, da en skadet Kasper Kusk blev erstattet af Lucas Andersen efter et kvarters spil af kampen..

Knap midtvejs i første halvleg kom den første store mulighed til FC Midtjylland. Anders Dreyer indledte selv et angreb med en god aflevering til Paulinho i venstre side. Videre til Gustav Isaksen, som brød fornemt igennem og centrede til Dreyer, som dog tog en berøring og lige nøjagtigt ikke fik afsluttet.

AaB kunne i stedet være kommet foran efter godt en halv time, da FCM-keeper David Ousted dykkede ned i et skud fra Louka Prip. Målmanden gav en retur, som Kasper Høgh formåede at sende forbi mål - der blev dog dømt offside på den sidste afslutning.

Evander med scoring og assist

Få minutter senere blev Paulinho tydeligt hægtet af Kristoffer Pallesen i den modsatte ende af banen.

Klart straffespark til FC Midtjylland, som Evander frækt og køligt satte ind midt i AaB-målet til 1-0.

Inden pausen blev det også 2-0. Evander fintede sig fri til skud, og selvom Jacob Rinne i AaB-målet reddede, var Anders Dreyer over returbolden og bankede den sikkert ind.

Rødt kort til gæsterne

FC Midtjylland virkede i fuld kontrol, og efter en times tid blev betingelserne endnu bedre for hjemmeholdet, da AaB’s Mathias Ross fik sit andet gule kort for at bremse Gustav Isaksen i en omstilling.

Med sejren sørgede FC Midtjylland for, at afstanden op til FC København på superligaens førsteplads fortsat er på seks point.

Næste opgave for FCM er på mandag i næste uge. Det er på udebane mod Brøndby IF.