Viborg-koncern flytter til Pårup

Koncernen mangler plads og har købt jord i Pårup

Udgivet:07. maj 2023, 06.00

Læsetid:2 minutter

Skitsen her viser med rødt det område, som F&H Group har opkøbt. Heraf fremgår det også, hvilken del af Engergivej der fjernes som offentlig vej. Skitse: Ikast-Brande Kommune

Flemming Thulstrup
Journalist

VIRKSOMHED Det norskejede F&H Group skifter domicil.

I løbet af 2025 rykker virksomheden hovedlageret fra Viborg til Pårup. Siden følger så selve administrationen.

F&H Group, der selv betegner sig som »Skandinavens førende brandhouse inden for kitchen living dining«, leverer isenkramvarer og boliginteriør til dagligvare- og faghandel.

Der er hele 13.000 forskellige varenumre, fordelt på 30 brands. Koncernen har omkring 425 medarbejdere. Halvdelen af de ansatte er tilknyttet afdelingerne i Viborg.

Tidsspilde

Flytningen til Pårup skal ses i lyset af, at F&H Group gennem længere tid har lidt af pladsproblemer i Viborg. Virksomheden har haft hele seks adresser rundt om i byen med lagre og administration, og det har medført både store omkostninger og tidsspilde at fragte varer rundt fra lager til lager.

Derfor har der længe hersket et ønske om at få det hele samlet, og man har kigget rundt efter en egnet placering. Valget er altså faldet på en adresse omkring 40 kilometer mod syd for enden af Energivej i Pårup.

Placeringen lige ved siden af motorvejen synes at være helt ideel, idet virksomheden hen over året modtager flere end 1800 store lastbilcontainere, der primært kommer fra Aarhus Havn. De mange varer, som containerne rummer, skal formidles videre rundt i Danmark.

Ærgrelse i Viborg

Viborg-borgmester Ulrik Wilbek (V) ærgrer sig over, at det ikke har kunne lade sig gøre at bevare F&H Group inden for kommunegrænsen, men glæder sig dog over, at virksomhedens domicil bliver i nærheden, så de nuværende medarbejdere på stedet formentlig kan fortsætte.

F&H Group kan skrive sin historie tilbage til 1945, hvor virksomheden startede som Vinther & Larsen. Efterfølgende var virksomheden i en lang række kendt under navnet Fusager & Høgh, der siden er forkortet til F&H Group.

Ud over hovedsædet og lagre i Viborg har koncernen selskaber i Kina, Norge, Sverige og Tyskland.

Omsætningen var i 2021 på over 1,3 milliarder kroner.

En stump af Energivej

Koncernen har erhvervet i alt 175.500 kvadratmeter af Ikast-Brande Kommune og får adresse på Energivej.

I den forbindelse har byrådet netop vedtaget, at de sidste 70 meter af Energivej bliver nedlagt som offentlig vej som følge af F&H Groups bygge- og flytteplaner.

F&H Groups nye 30.000 kvadratmeter store lagerhal ventes at kunne tages i brug i løbet af 2025, hvorefter administrationsbygningen følger for efter planen at kunne indvies i 2028.