Gymnasieelever synger solo og i kor: Gør klar til Legally Blonde - musicalen

Emma Jada har fået titelrollen i gymnasiets store musicalopsætning, der bliver en ægte Broadway-klassiker

Udgivet:14. januar 2020, 16.00

Læsetid:3 minutter

Emma Jada og Sebastian Tobijanski har to af de bærende roller i musicalen. Emma som Elle og Sebastian som Emmet, der – uden at vi afslører for meget – måske er med i hendes lykkelige slutning . Foto: Steen Hebsgaard

MUSICAL Emma Jada er egentlig sorthåret og med smukke træk fra sin mor, der har rødder i Thailand og Burma.

Så når hun går på scenen ved premieren på Ikast-Brande Gymasiums årlige musicalopsætning søndag 2. februar vil hun være svær et genkende. Hun omdannes nemlig til det stik modsatte – en blond amerikansk pige.

-Ja jeg fik ideen til at klippe mit hår kort – så kan jeg nemlig bedre få plads til en flot paryk, griner Emma Jada, som vi sammen med 3. G-kollegaen, Sebastian Tobijanski, fangede i weekenden på gymnasiet.

Her øves der nemlig intenst på årets musicalshow, en ægte Broadway-klassiker, Legally Blonde The Musical.

Blonde Elle

Emma Jada har gennem sine nu snart tre år på gymnasiet vist sit talent for sang og performance og landede derfor hovedrollen i forestillingen som den blonde Elle.

Derfor bliver en blond paryk en nødvendighed

-Vi laver jo ikke titel om, bare fordi jeg har sort hår, siger Emma med et smil og fortæller om sin rolle i årets musical:

-Jeg spiller en godhjertet, lidt naiv blondine, hvis eneste ambition er at finde en god mand. Da min kæreste slår op med mig, fordi han vil finde noget mere seriøst – vil jeg bevise, at jeg også kan de ting, blandt andet at studere jura. Og det ender jo med, at jeg finder mig selv i livet.

Sebastian Tobijanski skal spille en rolle som Emmet, en jurastuderende, som lærer Elle at kende på studiet .. .og hjælper hende.

-Måske så meget, at der sker en forelskelse undervejs. Men vi skal ikke afsløre for meget, siger Sebastian Tobijanski, der har vist et usædvanligt talent for sang gennem de sidste to års forestillinger, og derfor har kvalificeret sig til en af de bærende roller i år.

Begge understreger dog, at fællesskabet og den fælles indsats fra de mange medvirkende elever er det bærende i forestillingen, der byder på mange danseoptrin, sang og skuespil.

Feel good-toner fra Broadway

- Det er en rigtig feel good-musical , med masser af god musik. Den er teknisk men udfordrende i år – både for bandet og sangerne. Men vi klarer den, og leverer et par fantastiske forestillinger i starten af februar, siger de to samstemmende.

Begge3. G elever vælger i øvrigt at tage et sabbatår, når de står med studenterhuen i hånden. Det kalder både på arbejde og rejser – hvorunder de håber ”åbenbaringen” om, hvad de skal studere, viser sig.

Foreløbig gælder det Legally Blonde, der opføres i Quben 2. og 3. februar

Billetsalget er skudt i gang og køb kan ske på gymnasiets hjemmeside: ikast-gym.dk

Der er mange dansenumre i forestillingen, så der øves intenst og i kostumer, som leder tankerne hen på 90’ernes og USA’s tøjmode. Foto: Steen Hebsgaard
Instruktør og producer (med ryggen til) – lærerne Anabel Greve Kristensen og Kirsten Christiansen – får en snak under weekendens kostumeprøver. Foto: Steen Hebsgaard
Der er sang og stemning i Queben, når de medvirkende i årets musical på Ikast-Brande Gymnasium øver sig til premieren 2. februar. Foto: Steen Hebsgaard
Hver weekend – og mere til – her i januar er afsat til kor/sang-prøver, skuespil, koreografi, musik og sceneopbygningen. Foto: Steen Hebsgaard