En bunke kødaffald smidt på parkeringsplads ved populært naturområde

Skovsvin har tømt bagagerummet for slagteriaffald syd for Ikast

Udgivet:20. januar 2022, 13.40

Læsetid:1 minut

En lokal borger tog lørdag dette billede af en bunke madaffald, som ukendte skovsvin har dumpet i et naturområde syd for Ikast. Foto: Privatfoto

Thomas Vang Nielsen
Journalist| tvn@herningfolkeblad.dk

1 år siden

AFFALD - Min første tanke var; Hvad er dog det?

Lise Pedersen var lørdag taget ud til naturområdet ved Skov Olesens Plantage sydvest for Ikast for at gå en tur, og da hun parkerede bilen på gruspladsen nord for Langelundvej, fik hun øje på en bunke affald, som bestemt ikke hører til i hede- og skovområdet.

- Der lå en masse aflange og brune ting, som ved første øjekast lignede røgede fisk. Men da jeg kom tættere på, kunne jeg se, at der nok nærmere er tale om oksemørbrad, som ser ud til at være blevet for gammel. Oven i lå en klar plastpose med nyere og mere friskt madaffald, fortæller Lise Pedersen.

Hvem der har tømt bagagerummet for slagterivarer ved parkeringspladsen nær stien hen til mindestenen for Jomfru Rist, er uvist.

Måske var gerningspersonen netop kørt forgæves til den nærliggende genbrugsplads, hvor man ikke må aflevere husholdningsaffald.

- Det er noget svineri bare at smide det i naturen. Der hører det altså ikke hjemme, siger Lise Pedersen.

Det skal i de grønne poser

Dén holdning bekræfter Richardt Mørk, der er teamleder ved Ikast Genbrugsplads.

- Niks. Man må ikke aflevere madaffald på genbrugspladsen. Det er dagrenovation, så der er kun den hårde vej at putte det i de grønne poser og lægge det i den rigtige del af skraldespanden. Hvis man har meget, kan man bestille en ekstra spand, fortæller han.

Træstammer afgrænser parkeringspladsen i naturområdet, så det ligner, at nogen har bakket hen til kanten og tømt bagagerummet. Foto: Privatfoto