Strikkere er en mangelvare

Den lokale virksomed Sontex har i et samarbejde med Ikast-Brande netop ansat to nye medarbejdere, der skal lære at rundstrikke

21. juni 2021, 12.53

Sontex. Foto: Laila Kempel

STRIKKERI I gamle dage lå der et strikkeri på hvert andet gadehjørne i Ikast. Det var noget man vidste noget om, og noget man havde styr på. Sådan er det ikke mere. Desværre.

Maskinstrikkere er en mangelvare, og det mærker man hos den lokale tekstilvirksomhed Sontex på Navervej i Ikast.

Her søger de konstant efter medarbejdere, der er klar til at tage tråden op efter de forlængst omskolede medarbejdere, der for 25 år siden holdt liv i kludene i Ikast.

- Der findes ikke nogen derude, og derfor er vi nødt til selv at lære dem op, konstater Johan Øhlenshlager, produktionschef hos Sontex.

Og fordi det kræver flere måneder at blive sat ind i de mange maskiner, der i øvrigt kører i døgndrift på virksomheden, så er det vigtigt for dem, at det er yngre medarbejdere, de investerer tiden i.

Speed-date med ledige

Maria Ganc, der er virksomhedskonsulent i Ikast-Brande Kommune havde bemærket, at virksomheden har haft travlt - selvom der har været corona-nedlukket mange steder.

- De havde nærmest ikke tid til et rekruttere, selvom de akut manglede arbejdskraft. Virksomheden havde et ønske om at få unge medarbejdere ind, og derfor arrangerede vi en rundvisning for syv unge ledige, som derefter fik en kort »speed-date-samtale« med lederen. Begge parter kunne få en fornemmelse af hinanden. Det blev en succes for alle - en ægte win-win situation, siger hun.

Også hos økonomidirektør Jan Melvin Jesper er der glæde at spore over samarbejdet

- Vi forventer os meget af de unge vi har ansat, understreger han.

- Vi viste dem rundt og forklarede, hvad vi havde brug for hos vores fremtidige medarbejdere, siger Jan Melvin Jespersen.

Ansigt til ansigt

Efterfølgende var der sat tid af til enkelt samtaler, så virksomheden kunne få en fornemmelse af, hvem de enkelte personer var.

- Vi vil gerne sidde ansigt til ansigt med kandidaterne fremfor at læse cv og papirer. Vi vil gerne give alle en chance for et job, uanset, hvad de har med i bagagen, siger økonomidirektøren.

Syv kandidater deltog i rundvisningen og tre af disse blev ansat på henholdvis lageret og strikkeriet. En enkelt er dog siden faldet fra.

- Men vi har stadig to, og har store forhåbninger til dem. Det går rigtig godt, siger Jan Melvin Jespersen.

Sontex beskæftiger i alt 43 medarbejdere og er 100 procent ordreproducerende.

Al produktion foregår på adressen i Ikast. Metervarerne sælges til primært danske og skandinaviske virksomheder, men også til resten af verden.

Der er minimum 60 strikkemaskiner i gang i tre holdsskift fra søndag aften klokken 23 og nonstop til fredag klokken 20. Der produceres metervarer til outdooor, sygehussektoren, politiet, børnetøj og igen efter corona-nedlukninger til modeindustrien.

Sontex. Foto: Laila Kempel