Sikker HIH-sejr på Falster

Herning-Ikast Håndbold indledte en vild uge med en sejr på 32-26 ude over Nykøbing Falster og er nu oppe på en delt andenplads

Udgivet:27. januar 2022, 00.07

Læsetid:2 minutter

Simone Petersen var skarp på Falster. Hun scorede blandt andet på fire ud af fire straffekast. Foto: Ingrid Riis/Lolland-Falster Folketidende

Kenneth Kristiansen
Journalist| kgk@herningfolkeblad.dk

HÅNDBOLD Den kommende uges tid byder på hele fire kampe for Herning-Ikast Håndbold, og onsdag aften tog HIH’erne det første skridt i jagten på »fire på stribe«, da det blev til en sikker ligasejr på 32-26 på udebane over Nykøbing Falster.

Dermed holder Ikast-holdet fast i toppen af tabellen - og avancerer endda til en delt andenplads, eftersom Viborg HK samtidig med HIH’s kamp meget overraskende tabte på hjemmebane til Horsens, mens Team Esbjerg måtte nøjes med det ene point ude mod Silkeborg-Voel.

Odense topper ligaen med 33 point for 16 kampe, mens Team Esbjerg og HIH har 27 og Viborg 26 point. HIH har dog spillet 17 kampe, mens de tre andre kun har spillet 16.

Besværligt undervejs

Opgøret i Lånlet Arena i Nykøbing Falster begyndte dog noget ujævnt for gæsterne, der tidligt kom bagud med 1-3. Nykøbing Falster spillede sig også til en føring på 6-3, men anføret af Emma Lindqvist scorede HIH fire mål på stribe og kom foran 7-6.

Hjemmeholdet svarede godt igen, og Emma Friis brændte et straffekast for HIH. Så overtog Simone Petersen den tjans og scorede på tre ud af tre straffekast halvlegen ud. Samtidig kom unge Alberte Ebler ind i bagkæden og nettede tre gange.

Så ved halvtid var Herning-Ikast i front med tre mål, 15-12.

Føring blev holdt efter pausen, men et par udvisninger var medvirkende til, at Nykøning Falster igen kom tæt på. Hjemmeholdet fik reduceret til 17-18 og hang på helt indtil slutfasen. Her rykkede Herning-Ikast imidlertid fra en føring på smalle 25-24 til 28-24 og 30-25.

Det var Simone Petersen, der førte an på måltavlen. Landsholdsspilleren scorede syv mål på lige så mange forsøg - heraf de fire på straffekast.

Også Emma Friis og Emma LIndqvist gjorde det godt med seks mål hver, mens unge Alberte Ebler nåede op på fem scoringer.

Den næste kamp i det tætte program venter på lørdag hjemme i Ikast, hvor rivalerne fra Viborg HK kommer på besøg.