Kirkefolk laver mad til hele byen

Menighedsråd og frivillige ved Engesvang Kirke står for fællesspisning i Kulturens Venner i Engesvang

Udgivet:28. januar 2022, 11.51

Læsetid:2 minutter

Bag menuen til fællesspisningen 1. februar står menighedsrådsmedlemmerne Lene Mousten og Vibeke Steen, der her ses i forbindelse med en tidligere kage-bagning i Engesvang Sognehus. Foto: Hans Jørgen Hansen

KIRKEBAGERE Jesus kunne gøre det, og nu forsøger menighedsrådet og frivillige ved Engesvang Kirke det også: Bespiser en masse mennesker. Jesus velsignede fem brød og to fisk, og så var der mad nok til flere end 5000 mennesker.

Mindre kan også gøre det, mener formanden for Engesvang Menighedsråd, Vibeke Steen, som tirsdag 1. februar sammen med menighedsrådsmedlem Lene Mousten står i spidsen for et hold, der laver maden til årets første fællesspisning i kulturhuset Den Gamle Biograf, arrangeret af Kulturens Venner.

- Vi overvejede, om vi skulle servere brød og fisk, men vi er altså endt med at købe ind til en gryderet med kylling, siger Vibeke Steen.

Desuden bliver der serveret dessert i form af roulade-kager med pynt.

Det bliver nok heller ikke 5000 mennesker, der bliver bespist i kulturhuset som på den øde egn ved Genezerat Sø. Normalt møder der omkring 100 mennesker op, når der er fællesspisning i kulturhuset i Engesvang.

Fællesspisningerne er en del af programmet i foreningen Kulturens Venner. Foreninger og grupper tilbyder sig som frivillige til at lave maden. Deltagerne i spisningen betaler 60 kroner for at spise med, og hvis køkkenholdet formår at lave maden for mindre end indtægterne fra entréen, har Kulturens Venner penge til at investere i andre kulturarrangementer. Da Kulturens Venner betaler husleje for brugen af kulturhuset, er det med til at sikre driften af huset, der også lejes ud til private fester og lignende.

Kulturens Venner har i første halvår 2022 planlagt tre fællesspisninger. Den første med kirkefolk i køkkenet er altså 1. februar. 8. marts – der er kvindernes internationale kampdag – er der fællesspisning med et madlavningshold for mænd i køkkenet.

Ved fællesspisningen 31. marts er det et cykelhold fra Engesvang Boldklub, der står for det praktiske ved arrangementet. De har dog allieret sig med den professionelle kok Jesper Lund til at købe ind og tilberede maden.

Billetter til fællesspisningerne bliver solgt på Kulturens Venners hjemmeside.