Dansk statsborger er savnet i Tyrkiet efter jordskælv

Efter mandagens jordskælv i Tyrkiet er en dansk statsborger meldt savnet i landet, oplyser ministerium.

Udgivet:07. februar 2023, 13.52

Læsetid:1 minut

Et massivt redningsarbejde er lige nu i gang i Tyrkiet efter et voldsomt jordskælv i landet mandag. Mange mennesker ligger formentlig fortsat begravet i murbrokker. En dansk statsborger er også meldt savnet i de berørte områder, oplyser Udenrigsminister, der dog ikke oplyser yderligere om den savnede person. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

1 måned siden

KØBENHAVN En dansk statsborger er lige nu meldt savnet i det område i Tyrkiet, som mandag blev ramt af et voldsomt jordskælv.

Det skriver Udenrigsministeriet i en mail til Ritzau.

Ministeriet oplyser ikke nærmere om den savnede.

Derudover oplyser ministeriet, at den danske ambassade i Tyrkiet følger situationen tæt.

Ambassaden er i kontakt med de tyrkiske myndigheder for at kunne få oplysninger om eventuelle danske sårede eller omkomne.

Ministeriet har også været i kontakt med danske rejsende i landet.

- Vi har været i kontakt med enkelte andre rejsende i Tyrkiet, der er berørt af situationen. Her er blandt andet blevet rådgivet om mulighederne for at få tag over hovedet i området, lyder det.

Danske statsborgere, som opholder sig i lande i kortere eller længere tid, kan registrere sig på Udenrigsministeriets danskerliste.

Det er frivilligt, om man ønsker at registrere sig. Men det giver ministeriet mulighed for at kontakte danskere i udlandet i en krisesituation såsom et jordskælv.

Mandagens jordskælv fandt sted mellem de tyrkiske byer Gaziantep og Osmaniye - cirka 50 kilometer fra den syriske grænse.

Også Syrien er hårdt ramt af jordskælvet. Her er mindst 1602 personer døde. Dermed har mindst 5151 mistet livet i de to lande.

Jordskælvet havde en beregnet størrelse på 7,8 og var et af de kraftigste, som har ramt området i mindst et århundrede.

De massive ødelæggelser og det store redningsarbejde, Tyrkiet nu står over for, har fået landets præsident, Recep Tayyip Erdogan, til at erklære tre måneders undtagelsestilstand i ti tyrkiske byer.

Det drejer sig om ti sydlige byer, der alle er blevet ramt af mandagens voldsomme jordskælv.

Jordskælvet har indtil videre kostet 3549 personer livet i Tyrkiet, oplyser Erdogan tirsdag eftermiddag.

/ritzau/