IBF efter storbrand: Produktion af tagsten sættes i gang hurtigst muligt

Betonvarefabrikken vil reetablere den produktion, som blev ødelagt af brand. Men det er endnu uvist, hvor hurtigt det kan ske

Udgivet:20. januar 2023, 18.00

Læsetid:2 minutter

Den voldsomme brand hos IBF på Lysholt Allé i Ikast efterlod et kedeligt syn, efter at blandt andet to siloer kollapsede, mens flammerne hærgede i en produktionshal med tagsten. Virksomheden er allerede i fuld gang med at finde midlertidige løsninger til at genoptage produktionen i afdelingen, der skal genopbygges. Medarbejderne fra produktions­hallen er også ved at blive omplaceret. Foto: Laila Kempel

Laila Kempel
Journalist

5 måneder siden

IKAST På Ikast Betonvare Fabrik (IBF) er man fortsat i gang med at danne sig et overblik efter de massive skader, der er sket på den produktionshal, som i sidste uge brød i brand.

65 brandfolk fra store dele af det midtjyske område kæmpede hele onsdag aften og nat med at få bugt med flammerne og begrænse omfanget af skaderne efter den voldsomme brand på Lysholt Allé i Ikast.

Branden opstod i en produktionshal, hvor der blev produceret tagsten.

IBF’s økonomidirektør, Stefan Smidt Clausen, oplyser, at man vil gøre alt, hvad der står i virksomhedens magt, for at imødekomme kundernes efterspørgsel.

- Vi producerer flere slags tagsten, ligesom vi producerer i både ind- og udland. Vi har endnu ikke det fulde overblik over skadernes omfang, og hvordan vi skal gribe en genopbygning an og hvor hurtigt. Men vi skal have bygget produktionen op igen. Det ligger helt fast, siger han.

Stefan Smidt Clausen fortæller, at den nedbrændte produktion vil forsøges erstattet på de øvrige produktionssteder, indtil produktionen er opbygget på ny.

- Det er alt for tidligt at sige noget om, hvor hurtigt vi kan få genopbygget den nedbrændte produktion - men vi er vant til at handle hurtigt. Nu skal vi i første omgang lige have styr på det kæmpe oprydningsarbejde, der venter. Det er den første udfordring, siger han.

Et held

IBF havde dagen efter branden myndigheder ud og kigge på, hvad der var årsag til branden. Der holdes fortsat øje med brandtomten, og således opstod der en mindre brand mandag i denne uge. Den var hurtigt under kontrol.

- Årsagen til branden er et rent uheld. Og heldigvis er der kun en enkelt medarbejder, der er kommet lettere til skade. Det kunne være gået meget værre. Der var faktisk medarbejdere, der sad i andre bygninger på virksomheden, som slet ikke opdagede, at det var hos os, det brændte. Mit kontor er placeret, så jeg kunne se, hvordan flammerne stod op gennem taget. Vi har i de sidste 24 timer set, hvordan hele vores koncern er rykket sammen i bussen og i fællesskab har budt ind for at løse udfordringerne. Det gælder helt oppe fra ledelsen over vores HR-afdeling og til vores medarbejdere, siger Stefan Smidt Clausen.

Økonomidirektøren glæder sig over, at alle har det godt ovenpå den chokerende oplevelse. Han og den øvrige ledelse er i fuld gang med at finde andre opgaver til de medarbejdere, som var ansat i den nedbrændte produktionshal.

- Vi er glade for vores medarbejdere og er ikke klar til bare at lade dem gå. Så vi er allerede i gang med at omplacere dem. Vi har brug for dem. Mange har en specialviden, som vi ikke kan undvære, understreger Stefan Smidt Clausen.