Festival melder klart ud: Ikast Musikliv bliver gennemført

Bestyrelsen opfordrer til at sætte kryds ved den tredje weekend i juni. Arrangørerne er klar, uanset hvilke restriktioner der måtte være til den tid

Udgivet:31. marts 2021, 11.53

Læsetid:2 minutter

Formanden for Ikast Musikliv, Stephan Olesen, er klar til at satse og melder klar til fest på plænen ved Bakkehuset den tredje weekend i juni. Foto: Laila Kempel

KULTUR En række store festivaler har meddelt, at de aflyser i år. Det er for usikkert at regne med tusindvis af publikummere, der møder op til fadøl og musik.

Men sådan er det ikke for en af landets mest intime og mindste festivaler, Ikast Musikliv.

- Vi savner græs under fødderne, fadøl i glassene og god musik. Og med de udsigter der er til flere vaccinerede, flokimmunitet og åbning af samfundet, tør vi godt melde ud, at vi er klar til musik og fest den tredje weekend i juni - naturligvis med respekt for de restriktioner og anbefalinger, der måtte være fra myndighederne til den tid, siger formand Stephan Olesen i en pressemeddelelse.

- Vi er jo heller ikke en festival, hvor man overnatter. Og hvis coronapasset med enten dokumentation på, at man er vaccineret eller testet negativ, er et krav, kan vi sagtens leve op til det, uddyber formanden.

Aflyst i 2020

Ikast Musikliv måtte af gode grunde aflyse sidste år, selv om man havde musikere og bands på plads, sponsoropbakning og en flok frivillige parat.

- Programmet blev lagt i skuffen, og flere af emnerne er klar til at blive taget op igen. Flere sponsorer valgte at flytte deres sponsorat, og vi kan kun opfordre de frivillige til at være standby og ikke love sig væk i weekenden 18.-19. juni og dagene op til, siger Ikast Musiklivs formand.

De navne, der allerede nu ligger fast, er Rasmus Walter, Joey & L.I.G.A. samt DJ Sash, men mange flere navne forhandles på plads i denne tid.

Bank til Belgien

Ud over selve musikdagene arbejder Musikliv med at lave et arrangement for de lidt ældre fredag eftermiddag, før musiknavnene går på scenen. Det vil være med amerikansk lotteri, fællessang og andre indslag. Stjernefrø med Ikast-Brande Musikskole indgår også i konceptet.

Desuden leger man med idéen om et fælles fodboldarrangement om torsdagen, hvor Danmark møder Belgien ved EM. Det vil i givet fald ske via et storskærms-arrangement i samarbejde med Ikast FC.

Bestyrelsen i Ikast Musikliv består ud over Stephan Olesen af Simon Lindegaard, Bjarne Jacobsen, Niels Fløe, Torben Sørensen, Peder Ryltoft, Pia Lind Hansen og Jørn Askaa.

Efter en aflysning i 2020 ser det ud til, at der skal være musik og liv i centrum af Ikast til juni. Foto: Flemming Hansen
Efter en aflysning i 2020 ser det ud til, at der skal være musik og liv i centrum af Ikast til juni. Billedet er fra den seneste udgave af festivalen i 2019, hvor Shaka Loveless og Wafande gav den gas på scenen. Foto: Flemming Hansen