Bakkkehuset i Ikast er på toppen: Klar til at åbne for musik og oplevelser torsdag

Mette Petrea uddeler gratis fadøl, og Frokostjazzen er tilbage på lørdag

6. maj 2021, 12.14

Spillestedsleder Mette Petrea er klar med en gratis fadøl til alle koncertgæster på torsdag. Og hun er så glad for at kunne åbne Bakkehuset igen, at hun i den anledning har ladet sin fagre hårpragt farve lyserød. Fest i gaden, skal der være. Foto: Privat Foto

IKAST

Nu er det snart.

Torsdag må Bakkehuset igen åbne for koncerter, og det sker med en koncert med den nordjyske troubadour, Søren Krogh.

- Men vi har et lille »problem«, joker både formand, Steen Hebsgaard, og spillestedsleder Mette Petrea:

Der er risiko for, at fadølshanerne i rustet til under coronakrisen og det lange fravær af brug.

- Det er vi nødt til at gøre noget ved. Derfor giver vi en stor gratis fadøl til alle, der køber billet og kommer til koncert torsdag aften, siger Mette Petrea – ledsaget af et lille smil.

For selvfølgelig skal det fejres og markeres, at man nu igen kan gå i byen og få et glas øl eller vin, eller en kop kaffe, ledsaget af god musik og god stemning.

Restriktionerne for hvordan man må åbne, falder ganske vist på plads i 11. time, men Bakkehuset er klar til at modtage dem – uanset hvordan.

Man skal bare huske mundbind og coronapas – eller bevis for en test, der ikke er mere end 72 timer gammel.

- Og er man ikke til en gratis fadøl, skal vi nok finde noget andet i baren, understreger Steen Hebsgaard.

Frokostjazz

Også jazzmusikken er tilbage i Bakkehuset. På lørdag åben spillestedet igen dørene til jazzede toner

Den 8. maj vil frokostjazzen blive genoptaget, men dog fortsat under noget ændrede former.

Der er en række retningslinjer, der SKAL overholdes: Ved indgangen skal vises coronapas eller en negativ test, som ikke er mere end 72 timer gammel. Der skal bæres mundbind og sprittes af ved indgangen. Hvis man rejser sig i salen, skal der bæres mundbind. Der bliver spillet jazz i to timer med 15 minutters pause, og undtagelsesvis bliver der denne gang ikke mulighed for at købe mad. Alt tyder på, at der kan lukkes 70 tilhørere ind. I efteråret bliver det hele forhåbentligt mere normalt.

Men der bliver god jazzmusik at lytte til med Creole Catz på scenen. Orkestret, der har sit udgangspunkt i Silkeborg, er kendt for et alsidigt repertoire med Louis Prima-toner, lidt Just-Frost kombineret med New Orleans jazz. Det er et sangglad orkester, som bestemt heller ikke går af vejen for gode danske evergreens. Der er swing, rytmer og humør i Creole Catz, som altid skaber en god stemning og god kontakt ud over scenekanten.